3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa wiśniowa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Zupa wiśniowa

  • 400 g wiśnie, świeże, (mogą być z pestkami)
  • 30 g cukru, lub ksylitolu
  • 1 płaskich łyżeczek soli
  • 1 płaskich łyżeczek cynamon, mielony
  • 750 g wody
  • 40 g śmietany, 30%
  • 15 g mąki ziemniaczanej
5

Przygotowanie

  1. 1. Wiśnie, cukier, sól i korę cynamonu umieścić w garnku.
    2. Zalać wrzącą wodą, gotować 5 min/90°C/Counter-clockwise operation obr. 1 wsteczne.
    4. Na pokrywce postawić kubek, wlać do niego śmietankę i mąkę ziemniaczaną. Energicznie wymieszać.
    5. Gdy minie czas gotowania, kilka łyżek gorącej zupy wlać do kubka ze śmietaną i mąką. Wymieszać.
    6. Wlać rozrobioną śmietanę do zupy i gotować 5 min/98°C/ Counter-clockwise operation obr. 1 wsteczne.
    7. Podawać na ciepło z makaronem, ewentualnie dosłodzić.

    Po gotowaniu wiśnie się rozpadną, więc zupę można przecedzić, przy okazji pozbywając się pestek.

    Przepis w trakcie dopracowywania, proszę o łagodne oceny tmrc_emoticons.)
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy