Składniki
5 porcja/porcje/porcji
warzywa
- 300 g warzywa, mieszane, marchewka, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki
- 180 g kapusty włoskiej, poszatkowanej
- 1 kostki bulionu grzybowego
- 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 1000 g wody
- 3 czubate łyżki świeżego koperku, posiekany
- 2 czubate łyżki majeranek suszony
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć warzywa i rozdrobnić 5 s / obr 5. Następnie dodać przyprawy i kostkę bulionową, dolać wodę i gotować 20 min/100C/
"Obroty wsteczne" /obr.1. Na pokrywie postawić koszyczek zamiast miarki. Następnie dodać poszatkowanąkapustę włoską oraz pokrojonego w grubą kostke pomidora i gotować 10 min/100C/
"Obroty wsteczne" /obr 1. Zupę przelać do garnka, posypać obficie świezym koperkiem oraz suszonym majerankiem. Ewentualnie dosolić lub dodać szczyptę pieprzu do smaku.
Zupa warzywna z włoską kapustą
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz:)pyszna niebo w ustach