3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa warzywna z włoską kapustą


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

warzywa

  • 300 g warzywa, mieszane, marchewka, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki
  • 180 g kapusty włoskiej, poszatkowanej
  • 1 kostki bulionu grzybowego
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1000 g wody
  • 3 czubate łyżki świeżego koperku, posiekany
  • 2 czubate łyżki majeranek suszony
5

Przygotowanie

    Zupa warzywna z włoską kapustą
  1. Do naczynia miksującego włożyć warzywa i rozdrobnić 5 s / obr 5. Następnie dodać przyprawy i kostkę bulionową, dolać wodę i gotować 20 min/100C/Obroty wsteczne/obr.1. Na pokrywie postawić koszyczek zamiast miarki. Następnie dodać poszatkowanąkapustę włoską oraz pokrojonego w grubą kostke pomidora i gotować 10 min/100C/Obroty wsteczne/obr 1. Zupę przelać do garnka, posypać obficie świezym koperkiem oraz suszonym majerankiem. Ewentualnie dosolić lub dodać szczyptę pieprzu do smaku.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz