3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa warzywna z włoską kapustą


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

warzywa

  • 300 g warzywa, mieszane, marchewka, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki
  • 180 g kapusty włoskiej, poszatkowanej
  • 1 kostki bulionu grzybowego
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1000 g wody
  • 3 czubate łyżki świeżego koperku, posiekany
  • 2 czubate łyżki majeranek suszony
5

Przygotowanie

    Zupa warzywna z włoską kapustą
  1. Do naczynia miksującego włożyć warzywa i rozdrobnić 5 s / obr 5. Następnie dodać przyprawy i kostkę bulionową, dolać wodę i gotować 20 min/100C/Counter-clockwise operation/obr.1. Na pokrywie postawić koszyczek zamiast miarki. Następnie dodać poszatkowanąkapustę włoską oraz pokrojonego w grubą kostke pomidora i gotować 10 min/100C/Counter-clockwise operation/obr 1. Zupę przelać do garnka, posypać obficie świezym koperkiem oraz suszonym majerankiem. Ewentualnie dosolić lub dodać szczyptę pieprzu do smaku.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz