Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa Tom Kha
- 20 g świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 1 szalotka
- 3 liście kafiru
- 1/2 łodygi trawy cytrynowej
- 400 g mleka kokosowego
- 200 g wody
- 200 g piersi z kurczaka, pokrojonych w cienkie plastry
- 3 łyżeczki pasty tom kha
- 1 papryczka chili, drobno pokrojona
- sok z 1 limonki
- 2 łyżki sosu rybnego
-
6
30min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć imbir i czosnek , rozdrobnić 3s/ obr 7.
Składniki zgarnąć na dno naczynia i dodać szalotkę ,
rozdrobnić 3 s/ obr 5
Dodać liście kafiru , trawę cytrynową wodę i mleko kokosowe.
Gotować 12min/ 90 st/ obr 1
Dodać kurczaka, pastę tom kha , papryczkę chili.
Gotować 12 min/ 95st / obr"Obroty wsteczne" 1,5
Doprawić sokiem z limonki i sosem rybnym.
Podawać na gorąco
SMACZNEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzwygląda bardzo apetycznie , zaraz idę ją robić...
wygląda bardzo apetycznie , zaraz idę ją robić . Lubię bardzo takie klimaty
bardzo dobra zupa polecam
bardzo dobra zupa polecam