3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

lane kluseczki

  • 1 jajko
  • 1 łyżki mąki orkiszowej typ 630
  • 1 szczypty soli

zupa

  • 40 g marchewki
  • 20 g pietruszka
  • 10 g selera
  • 2 łyżeczki przecier pomidorowy
  • 2 łyżeczki wegety
  • 1 litra wody wrzącej
  • 3 łyżki śmietany 18%
5

Przygotowanie

  1. Marchewke z pietruszką i selerem rozdrobnić 5s/4obr. Wlać wode i wsypać wegete 15min/100C/1obr. Jak się skończy czas dać przecier pomidorowy 5min/100C/1obr. Gotować z koszyczkiem przykrytym żeby nie wykipiało

    Wszystkie składniki na lane kluseczki rozbełtać w szklance widelcemtak żeby powstała konsystęcja gęstej śmietany. 2min. przed wlać lane klueczki przez otwór  w pokrywce. Kiedy skończy się czas wlać śmietanę. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy