Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Zupa pieczarkowa
- 100 g cebuli
 - 20 g masła klarowanego
 - 300 g pieczarek
 - 100 g marchwi
 - 50 g korzenia pietruszki
 - 50 g korzenia selera
 - 150 g ziemniaków
 - 1200 g wody
 - 1 kostki Bulionu warzywnego
 - 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
 - 50 g kaszy jęczmiennej
 - 50 g śmietany
 - natka pietruszki, świeża
 - sól
 - pieprz, mielony
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cebule pokroić na ćwiartki i rozdrobnić 5s/obr.5. Dodać masło I dusić 3min/varoma/obr.1,5
 - Dodać pokrojone na plastry pieczarki i dusić 10min/varoma/obr.wst.1,5. Przełożyć do innego naczynia.
 - Do naczynia miksującego włożyć pokrojone na mniejsze kawałki marchew, pietruszkę i seler, rozdrobnić 5s/obr.5
 - Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę jęczmienną, koncentrat warzywny,przyprawę uniwersalną i wodę. Całość gotować 15min/100°C/obr.wst.!,5
 - Następnie dodać pieczarki i gotować 10min/100°C/obr.wst.1,5
 - Dodać śmietanę, natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Gotować 1min/100°C/obr.wst1,5(
 
Wykonanie
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze