Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa pieczarkowa
- 500 g wody
- 100 g mleka
- 30 g śmietanki 30%
- 120 g pieczarek
- 30 g pietruszki
- 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego z Thermomix Tm5
- 50 g serka topionego
- 2 szczypty białego pieprzu
- 3 łyżki mąki pszennej
5
Przygotowanie
- 1.Do naczynia miksującego wkładamy 120 g pieczarek miksując czas 7 s., obr. poz.6
2. Dolewamy wodę, mleko, śmietankę mąkę, dodajemy koncentrat bulionu, czas 16 min, temp. 90 stopni, poz. 2
3. Po ugotowaniu dodajemy do naczynia pokrojoną pietruszkę oraz cały serek topiony, czas. 20 s., poz. 8
Zupa krem jest gotowa do spożycia.
Zalecane jest podanie tej zupy z groszkiem ptysiowym i posypaną startym żółtym serem np parmezan.
Zupa krem z pieczarek
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz