3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa pieczarkowa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa pieczarkowa

  • 500 g wody
  • 100 g mleka
  • 30 g śmietanki 30%
  • 120 g pieczarek
  • 30 g pietruszki
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego z Thermomix Tm5
  • 50 g serka topionego
  • 2 szczypty białego pieprzu
  • 3 łyżki mąki pszennej
5

Przygotowanie

    Zupa krem z pieczarek
  1. 1.Do naczynia miksującego wkładamy 120 g pieczarek miksując czas 7 s., obr. poz.6
    2. Dolewamy wodę, mleko, śmietankę mąkę, dodajemy koncentrat bulionu, czas 16 min, temp. 90 stopni, poz. 2
    3. Po ugotowaniu dodajemy do naczynia pokrojoną pietruszkę oraz cały serek topiony, czas. 20 s., poz. 8

    Zupa krem jest gotowa do spożycia.
    Zalecane jest podanie tej zupy z groszkiem ptysiowym i posypaną startym żółtym serem np parmezan.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy