Czas przygotowania
                                6min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                6min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 29/11/11
                    Składniki
- 1 cebula, przekrojona na połówki (80 g)
 - 120 g Pora, pokrojonego w talarki
 - 40 g oliwy z oliwek, extra virgin
 - 600 g warzyw, dobranych wg smaku, pokrojonych na kawałki(np. ziemniaki, marchewki, cukinii, selera, pomidora, botwinki, fasoli, dyni)
 - 1000 g wody
 - 2 kostki Bulionu warzywnego
 - 1 łyżeczka soli
 - 120 g makaronu, ditalini lub innego rodzaju drobnego
 - Do podania
 - oliwa z oliwek, extra virgin, do smaku
 - liście bazylii
 - ser parmezan, tarty, do smaku
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i por, rozdrobnić 5 s/obr. 7.
 - Dodać oliwę, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
 - Dodać warzywa, rozdrobnić 6 s/obr. 4.
 - Dodać wodę i bulion warzywny, gotować 15 min/100°C/ 
"Obroty wsteczne"  /obr. 1. - Dodać sól i makaron, gotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu/100°C/ 
"Obroty wsteczne"  /obr. 
"Mieszanie"  . - Zupę podawać z oliwą extra virgin, z dodatkiem liści bazylii i posypaną tartym parmezanem do smaku.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Ja dałam za duzo warzyw bo az 900g miałam.. robiłam pierwszy raz z nadzieją że jest ok ale no niestety .... chyba powtórki nie bedzie
            
Bardzo smaczna! Dziękuję!
Hmmm bardzo mało doprawiona więc na koniec działałam po swojemu. Wygląd tak sobie ale smak może byc
Jeszczetakiej nie jadłam , jest super smaczna
Super zupka
            
Przepyszna. Zdecydowanie polecam
            
Smaczna zupka. Zamiast makaronu dałam 1 łyżkę kaszy manny. Dołożyłam też 1 łyżkę śmietany.
Super przepis
Pyszna. Moje warzywa to ziemniaki, marchewki i pietruszka plus fasolka szparagowa w kawałkach, wrzucona po rozdrobnieniu.
Dobra zupka, chociaż jak dla mnie troszkę za gęsta. Następnym razem zmniejszę ilość warzywek