3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z kalarepki


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 400 g Ziemniaków obranych, ok. 4 sztuk
  • 700 g kalarepy, ok. 2-3 sztuk
  • 1 cebula
  • 2 pietruszki
  • 1 kawałki selera
  • 1 łyżek masła
  • sól
  • pieprz czarny
  • 8 porcje ziela angielskiego, 8 sztuk
  • liść laurowy
5

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, wrzucić do misy i poszatkować 3s/obr 5. Zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia. Dodać masło i dusić 3 min/Varoma/obr 1. Dodać pokrojone: ziemniaki, kalalarepę, pietruszkę, seler - zalać wodą, tak aby pokryć warzywa. 

    Dodać przyprawy i gotować 25 min/100ºC/obr 2. 

    Wyłowić ziele angielskie i liść laurowy. Zupę zmiksować stopniowo zwiększając moc do 10 - przez 40 s.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dobra zupa z kalarepy, tylko

    Zgłoszony przez rolszewski3 na września 19, 2016 at 18:32.

    Dobra zupa z kalarepy, tylko więcej przypraw muszę dodać do smaku, jeszcze nie wiem jakich tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze