thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
3 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 20/09/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 600 g dyni, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 20 g imbiru, świeżego pokrojonego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 300 g wody
  • 165 g mleczka kokosowego, mała puszka
  • ok. 70 gsoku wyciśniętego z pomarańczy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć dynię, imbir i przyprawy rozdrobnić 5 s/obr 5.

    2. Dodać wodę gotować 12 min/100 stopni C/obr. 1.

    3. Dodać mleczko kokosowe, sok z pomarańczy miksować 30 s/obr zwiększając od 1 do 8.

    Ewentualnie doprawić do smaku solą, curry.

    WSKAZÓWKA:

    Podawać z prażonymi płatkimi migdałowymi.

    Można również zrobić tą zupę z cebulą i czosnkiem. Wówczas w punkcie pierwszym rozdrabniamy je 3s/obr 5 i dusimy 2 min/Varoma/obr.1

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z dyni z pomarańczą

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 6, 2019 at 13:41

    Przepyszna zupa. Dodałam 200 g wody więcej i sok z całej pomarańczy (ok. 130 ml) i około 50 g marchewki.
    Następnym razem będzie wersja z cebulą i czosnkiem.
    Dziękuję za przepyszny pomysł na nowy smak zupy.

  • października 3, 2016 at 17:24
    4.0

    bardzo dobra zupa, kolejna dyniowa ktora gotujetmrc_emoticons.)

    dodalam na poczatku czosnek i mala cebule i dusilam na oleju kokosowym, lyzeczke bulionu warzywnego i troszeczke curry na koncu

    polecam 

  • października 2, 2016 at 18:15

    Uwielbiam dynię. Zupa super. Dzięki. 

  • września 29, 2015 at 23:00

    Zjadłam kilka godzin temu, i dalej się ślinię...tmrc_emoticons.;))))))Mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmm....Do powtórzenia...Pycha....Polecam!!!!!

  • września 13, 2015 at 12:21
    5.0

    pyszna, zajada sie nawej 9-cio miesieczny bobas tmrc_emoticons.-)

  • września 12, 2015 at 11:34

    spróbowana, dodałam tylko 5dkg imbiru bo tyle miałam i uważam że wystarczyło, bardzo ciekawy smak, do tego ugotwałam jeszcze ryż

  • października 12, 2014 at 10:30
    5.0

    Bardzo dobra zupa. Podoba mi się, że jest mało składników, a zupa jest przepyszna. Polecam ten przepis tmrc_emoticons.)

  • grudnia 18, 2013 at 20:04

    Dla mnie rewelacja!  Zrobiłem z marchewką, czosnkiem i cebulą. Dziękuję.

  • listopada 14, 2011 at 14:17

    Do tej zupy można dodać również 2 marchewki, cebulę (w punkcie 1) i zamiast przyprawy uniwersalnej (w punkcie 2) dodać dużą łyżeczkę koncentratu bulionu warzywnego, wtedy ma jeszcze bardziej wyrazisty smak.

  • października 7, 2011 at 16:51

    Mój synek je tą zupę ( ma 3,5 latka). Ma leciutko ostrawy smak. Proszę poprostu dodać troszkę mniej imbiru.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: