Tu jesteś:
4
Składniki
Zupa krem z dyni i batata
- 400 g dyni Hokkaido
- 300 g batatów
- 2 porcje marchewek
- 3 ząbki ząbek czosnku
- 3 małych kawałków korzeń imbiru, świeży
- 15 g oliwy z oliwek
- 800 g wody
- 3 łyżki mleczko kokosowe
- 1/2 porcji Papryczka chil
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1.Cebulę, papryczke chilli, imbir oraz czosnek włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić 5s obr. 5.
2. Dodać oliwę i dusić 2min 30s varoma obr. 2.
3. Dodać pokrojoną dynię, bataty, i marchewki rozdrobnić 8s obr. 5.
4.Dolać wodę, dodać pieprz cytrynowy i sól.
5. Gotować 17min 100°C obr. 2
6.Doprawić kurkumą, curry, imbirem w proszku i pietruszą.
7. zmiksować 30s/obr zwiększając od 1do 8
8. Dodać krem z meleczka kokosowego 8s/obr. 3.
Podawać z czipsami z cieciorki lub pestkami dyni."Blokada naczynia miksującego"
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNiestety nie wiadomo w przepisie ile celubi. Ja...
Niestety nie wiadomo w przepisie ile celubi. Ja dalam pol duzej i dwie marchewki. Podalam z pestami i serem feta. Bardzo dobry i szybki przepis