3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z czerwonej cebuli


Wydrukuj:
4

Składniki

zupę

  • 300 gramów czerwonej cebuli obranej, pokrojonej na ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 45 gramów oliwy z oliwek
  • 10 gramów brązowego cukru
  • 100 gramów ziemniaka, pokrojonego w kostkę
  • 600 gramów wody
  • 1 czubata łyżeczka tymianku, lub kostka rosołowa
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 1/2 pół łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 gramów octu ciemnego balsamicznego
  • 100 gramów wina porto
  • sok z 1/2 limonki
  • 5-7 suszonych sliwek bez pestek
  • 4 plastry suszonych pomidorów, pokrojonych w paseczki

dekorację

  • 4 plastry chudego boczku
  • 2 czubate łyżki 3 kopiaste łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • kilka listkòw miety
  • groszek ptysiowy lub grzanki
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. cebulę i czosnek posiekać 6 s/ obr.5

    2. dodać oliwę i dusić 5 min./ obr. 1,5

    3. dodać przecier pomidorowy, cukier i ziemniaka, gotować 3 min./ Varoma? obr. 1

    4. dodać wodę i przyprawy, gotować 13 min./ 100*C/ obr. 2, minutę przed końcem zwiększyć obroty do 9, żeby powstał krem

    5. dodać ocet, wino i sik z limonki, zagotować 1,5 min./ 90*C/ obr. 2

    6. dodać paseczki śliwek i pomidorów, wymieszać 10 s/ obr.2

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Wskazówka do dekoracji:


Podczas gotowania zupy boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu. Gdy paseczki będą złociste i chrupkie, przełożyć na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.


Zupę nalać na talerze, na każdą porcję położyć kilka plasterków boczku, udekorować kleksem jogurtu i miętą


Można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.


SMACZNEGO tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • skladnikach nie ma przecieru

    Zgłoszony przez robaczek9 na stycznia 15, 2016 at 22:48.

    skladnikach nie ma przecieru pomidorowego....ile go dodac?W

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszna 

    Zgłoszony przez Izabella na lutego 7, 2014 at 21:58.

    Cooking 1 pyszna 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę, że

    Zgłoszony przez hasanka na czerwca 5, 2013 at 19:12.

    Bardzo się cieszę, że smakowała.


     


    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy już wypróbowałaś mój

    Zgłoszony przez hasanka na czerwca 5, 2013 at 19:10.

    Czy już wypróbowałaś mój przepis?


     


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziekuję za

    Zgłoszony przez hasanka na czerwca 5, 2013 at 18:43.

    Bardzo dziekuję za wypróbowanie poleconej potrawy. Cieszę się, że mogłaś nią zaskoczyć  swoich znajomych.Cooking 7" alt=Cooking 7 src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_7.gif" width=42 height=59>


    Pozdrawiam


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam zupy z Termomixa,

    Zgłoszony przez AlaP na maja 9, 2013 at 13:39.

    Uwielbiam zupy z Termomixa, zwłaszcza kremy  tmrc_emoticons.)  Wczora zaskoczyłam swoich wybrednych przyjaciół tą pyszną zupą  tmrc_emoticons.)  Nie mogli uwierzyć, że podstawowym składnikiem jest cebula  Big Smile  

    Hasanko dziękuję bardzo za ten przepis i proszę o kolejne, równie dobre, bo wyczuwam że jesteś wytrawną kucharką  tmrc_emoticons.)   tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam serdecznie Ala  tmrc_emoticons.)  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupa z Porto? Koniecznie

    Zgłoszony przez AlaP na maja 6, 2013 at 00:52.

    Zupa z Porto? Koniecznie muszę wypróbować  tmrc_emoticons.)  Dziękuję za interesujący przepis  tmrc_emoticons.)   tmrc_emoticons.)  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupka wydaje się wykwintna

    Zgłoszony przez smoczek na kwietnia 30, 2013 at 11:41.

    Zupka wydaje się wykwintna tmrc_emoticons.) Do wypróbowania.Pozdrawiam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupkę gotowałam w niedzielę 

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 30, 2013 at 09:32.

    Zupkę gotowałam w niedzielę  tmrc_emoticons.) Polecam do wypróbowania tmrc_emoticons.D    Bardzo dobra tmrc_emoticons.D  i domownikom i gościom smakowała. Podałam ją z groszkiem ptysiowym. Dziękuję za przepis  tmrc_emoticons.)   tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ElaK napisał: anka25

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 26, 2013 at 00:15.

    ElaK

    anka25

    Przepis jest zachęcający do testowania... ale zdjęcie to chyba nie od tej potrawy? ;o) Pozdrawiam

    Jadziu przepis rzeczywiście wygląda kusząco tmrc_emoticons.)  Zupka na zdjęciu wygląda pięknie tmrc_emoticons.)  Trzeba przetestować tmrc_emoticons.D  Dodaję do wypróbowania w najbliższą niedzielę. Mam wtedy przyjaciól na obiedzie, to będziemy testować i opiniować. Big Smile   tmrc_emoticons.)

    Teraz zdjęcie jest już ok. Przedtem były ciasteczka ;o) Ja przepis też przetestuję ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • anka25 napisał: Przepis jest

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 25, 2013 at 14:11.

    anka25

    Przepis jest zachęcający do testowania... ale zdjęcie to chyba nie od tej potrawy? ;o) Pozdrawiam

    Jadziu przepis rzeczywiście wygląda kusząco tmrc_emoticons.)  Zupka na zdjęciu wygląda pięknie tmrc_emoticons.)  Trzeba przetestować tmrc_emoticons.D  Dodaję do wypróbowania w najbliższą niedzielę. Mam wtedy przyjaciól na obiedzie, to będziemy testować i opiniować. Big Smile   tmrc_emoticons.)

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest zachęcający do

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 25, 2013 at 12:23.

    Przepis jest zachęcający do testowania... ale zdjęcie to chyba nie od tej potrawy? ;o) Pozdrawiam

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze