thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 24/01/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 200 g cukinii, ;
  • 1 kostka rosołowa;
  • 2 łyżki mąki ryżowej, ;
  • 30 g cebuli, ;
  • 50 g serka topionego
  • kilka plasterków oscypka (opcjonalnie);
  • 700 g wody
  • 2 łyżki śmietany
  • grzanki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki poza śmietaną i wodą włożyć do naczynia i zmiksować czas 5s, obr poz. 5.

    dodać wodę i gotować czas 9 min, temp 100 c, obr 4

    minutę przed zakończeniem dodać śmietanę 

    po podaniu posypać grzankami 

    smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z cukinii

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 13, 2015 at 11:42
    5.0

    Pyyycha, pyszna zupka, Uwielbiam cukinię.

  • września 20, 2015 at 21:21

    Kika 11 ma rację, zupa zdecydowanie będzie zbyt wodnista jesli dodamy tyle wody, ile podane w przepisie. Na szczęście poszłuchałam rady, dałam ok. 520 g wody i było ok tmrc_emoticons.) Zupa wyszła pyszna. Soli jest wystarczająco raczej dzięki serkowi topionemu. W misce ją lekko popieprzyłam i była ok. Zamiast oscypka dałam 2 plastry sera samlami z chilli i pieprzem tmrc_emoticons.). Jeśli chodzi o tę mąkę ryżową, to przed zrobieniem zupy zmieliłam 2łyżki ryżu długoziarnistego, 10 sek, obr. 10. Bardzo dobry przepis, przepisałam sobie. Cukinia jest pyyyszna!

    Jak można żyć bez Thermomixu? Nie wiem. I nie chcę wiedzieć tmrc_emoticons.;).

  • września 8, 2015 at 13:36
    5.0

    Robilam dzis te zupe z oscypkiem i serkiem topionym o smaku smietankowym..w smaku wyszla bardzo dobra..Zupka wedruje do ulubionych tmrc_emoticons.) i choc wszystkim bardzo smakowala to nastepnym razem rowniez sprobuje dodac mniej wody (robilam bez grzanek dlatego moze byla troszke za rzadka).

  • marca 2, 2015 at 00:09
    4.0

    W smaku zupa OK. Ponieważ trochę brakowało mi wyrazistości dodałam nieco sera pleśniowego. Ale proporcje u mnie kompletnie się nie sprawdziły - za dużo wody. Spodziewałam się kremu, a wyszła niestety zbyt wodnista. Proponuję dać na początek 500 ml wody, jeśli będzie za mało zawsze można uzupełnić.

  • lipca 8, 2014 at 21:58
    3.0

    Robilam te zupe i...trzeba ja jeszcze przyprawic co najmniej sola i pieprzem, bo bez przypraw nie ma smaku. Ale potem jest pysznatmrc_emoticons.)

Are you sure to delete this comment ?