Tu jesteś:
4
Składniki
- 200 g cukinii, ;
- 1 kostka rosołowa;
- 2 łyżki mąki ryżowej, ;
- 30 g cebuli, ;
- 50 g serka topionego
- kilka plasterków oscypka (opcjonalnie);
- 700 g wody
- 2 łyżki śmietany
- grzanki
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
wszystkie składniki poza śmietaną i wodą włożyć do naczynia i zmiksować czas 5s, obr poz. 5.
dodać wodę i gotować czas 9 min, temp 100 c, obr 4
minutę przed zakończeniem dodać śmietanę
po podaniu posypać grzankami
smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyyycha, pyszna zupka,
Pyyycha, pyszna zupka, Uwielbiam cukinię.
Kika 11 ma rację, zupa
Kika 11 ma rację, zupa zdecydowanie będzie zbyt wodnista jesli dodamy tyle wody, ile podane w przepisie. Na szczęście poszłuchałam rady, dałam ok. 520 g wody i było ok
Zupa wyszła pyszna. Soli jest wystarczająco raczej dzięki serkowi topionemu. W misce ją lekko popieprzyłam i była ok. Zamiast oscypka dałam 2 plastry sera samlami z chilli i pieprzem
. Jeśli chodzi o tę mąkę ryżową, to przed zrobieniem zupy zmieliłam 2łyżki ryżu długoziarnistego, 10 sek, obr. 10. Bardzo dobry przepis, przepisałam sobie. Cukinia jest pyyyszna!
Jak można żyć bez Thermomixu? Nie wiem. I nie chcę wiedzieć
.
Robilam dzis te zupe z
Robilam dzis te zupe z oscypkiem i serkiem topionym o smaku smietankowym..w smaku wyszla bardzo dobra..Zupka wedruje do ulubionych
i choc wszystkim bardzo smakowala to nastepnym razem rowniez sprobuje dodac mniej wody (robilam bez grzanek dlatego moze byla troszke za rzadka).
W smaku zupa OK. Ponieważ
W smaku zupa OK. Ponieważ trochę brakowało mi wyrazistości dodałam nieco sera pleśniowego. Ale proporcje u mnie kompletnie się nie sprawdziły - za dużo wody. Spodziewałam się kremu, a wyszła niestety zbyt wodnista. Proponuję dać na początek 500 ml wody, jeśli będzie za mało zawsze można uzupełnić.
Robilam te zupe i...trzeba ja
Robilam te zupe i...trzeba ja jeszcze przyprawic co najmniej sola i pieprzem, bo bez przypraw nie ma smaku. Ale potem jest pyszna