3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z buraka


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa krem z buraka

  • 1 ząbki czosnku
  • 2 centymetry imbiru świeżego
  • 1 czubate łyżki oleju kokosowego
  • 1 jabłko
  • 1/3 łyżeczki kurkumy, mielonej
  • 1/3 łyżeczki curry
  • 1/3 łyżeczki kolendry mielonej
  • 500 g wody
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • 60 g cebuli
  • 4 łyżki kaszy jaglanej ugotowanej
  • 4 Średnie buraki
5

Przygotowanie

    Pieczenie buraków
  1. Buraki upiec zawinięte w folie 40 min w 200 stopniach
  2. Gotowanie Kaszy
  3. Kasze opłukać i ugotować 10-12 min od zagotowania pod przykryciem na małym ogniu
  4. Gotowanie zupy
  5. Cebule obrac i pokroić na połówki, dodać czosnek i obrany imbir. Zmiksować 3s obroty 5
  6. Dodać olej i dusić 2,5 min Varoma obroty 1
  7. Dodać przyprawy, porojone na kawałki ugotowane buraki oraz obrane jabłko. Zmiksować 3s obroty 5
  8. Dodać wodę i gotować 10min 100stopni obroty 2
  9. Dodać kaszę i mleko kokosowe. Zmiksować 40s stopniowo zwiąkszając obroty od 1 do 8
  10. Gotować 5min 100stopni obroty 3
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy