3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z batatów z chilli na mleku kokosowym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa krem z batatów z chilli na mleku kokosowym

  • 500 gramów wody
  • 500 gramów batatów, Pokrojonych w 2-3cm kostkę
  • 400 gramów mleka kokosowego
  • 3 centymetry świeżego imbiru, Obranegk i pokrojonego w plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 Świeżego chilli, Bez gniazd nasiennych
  • 15 gramów oleju
  • 1 kostki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 150 gramów cebuli, Pokrojonej w ćwiartki
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dodać 150 gramów cebuli, 2 ząbko czosnku, 3cm świeżego imbiru, 1/2 papryczki chilli bez gniazd nasiennych. Rozdrobnić 8s/obr.5
  2. Dodać olej. Dusić 5min/varoma/obr. 1
  3. Dodać batata pokrojonego w kostkę, wlać wode, mleko kokosowe i dodać kostkę koncentratu bulionu warzywnego.
    Gotować 100stopni/10 min/ obr. 1.
  4. Zmiksować 1 min/obroty 5-10 stopniowo je zwiększając.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeśli nie posiadamy koncentratu bulionu warzywnego, nie trzeba go dodawać, w zamian można dodać łyżeczkę soli lub wcale, zupa jest wtedy równie smaczna


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy