Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa krem z batatów z chilli na mleku kokosowym
- 500 gramów wody
- 500 gramów batatów, Pokrojonych w 2-3cm kostkę
- 400 gramów mleka kokosowego
- 3 centymetry świeżego imbiru, Obranegk i pokrojonego w plastry
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 Świeżego chilli, Bez gniazd nasiennych
- 15 gramów oleju
- 1 kostki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 150 gramów cebuli, Pokrojonej w ćwiartki
-
6
25min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dodać 150 gramów cebuli, 2 ząbko czosnku, 3cm świeżego imbiru, 1/2 papryczki chilli bez gniazd nasiennych. Rozdrobnić 8s/obr.5
- Dodać olej. Dusić 5min/varoma/obr. 1
- Dodać batata pokrojonego w kostkę, wlać wode, mleko kokosowe i dodać kostkę koncentratu bulionu warzywnego.
Gotować 100stopni/10 min/ obr. 1. - Zmiksować 1 min/obroty 5-10 stopniowo je zwiększając.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli nie posiadamy koncentratu bulionu warzywnego, nie trzeba go dodawać, w zamian można dodać łyżeczkę soli lub wcale, zupa jest wtedy równie smaczna
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz