3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem pomidorowa


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

zupa

  • 0.5 czubate łyżeczki koncentratu warzywnego TM
  • 150 g wody
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 szczypty soli
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 300 g pomidorów, przekrojonych na pół
  • 15 g oliwa z oliwek
  • 30 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 0.5 ząbek czosnku
  • 18 gramy śmietana, 12% tłuszczu
  • 20 gramy słonecznik łuskany
  • 12 gramy pietruszka, kędzierzawa, świeża
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania zupy
  1. Do naczynia miksującego włożyć ząbek czosnku i cebulę, rozdrobnić 3 s/ obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. FermentowanieDodać oliwa z oliwek, dusić 2 min/ 100 st. C/ obr. 1.
  3. Dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, sól, rozdrobnić 3 s/ obr. 5.
  4. Dodać wodę i koncentrat bulionu, gotować 12 min/ 100 st. C/ obr. 2. Podawać na ciepło
  5. Wlej śmietane i zmiksuj Miksowanie40s/obr.4-8. Podaj z posiekaną pietruszką i podprażonym na suchej patelni słonecznikiem
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodać suszone przyprawy np. oregano, bazylię, tymianek.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy