Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Zupa krem pomidorowa z papryką
- 200 g pomarańczowa papryka
- 650 g pomidory świeże przekrojone na ćwiartki
- 80 g cebula
- 2 ząbki czosnek
- 20 g oliwa z oliwek
- 450 g woda
- 1 łyżeczki soli, zależy od smaku-może być 1/2
- 100 g przecieru pomidorowego
- 1 szczypty pieprzu
- 1 kostki bulionowa, ja dodaję drobiową
-
6
21min
Czas całkowity 21minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć paprykę, pomidory, cebulę i czosnek. Rozdrobnić 4 s/obr 6
- Dodać oliwę z oliwek. Dusić 5 min/Varoma/obr 2
- Dodać pozostałe składniki. Gotować 15 min/100 C/ obr 2
- Zmiksować stopniowo zwiększjąc obroty 6 s / obr 5-10
- Podawać z makaronem, groszkiem ptysiowym lub grzankami
Zupa krem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przed podaniem można dodać 100g śmietany 30%. Wówczas gotujemy dodatkowe 2 min/ 100 C / obr 2
Można miksować dłużej
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz