3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem pomidorowa z papryką


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Zupa krem pomidorowa z papryką

  • 200 g pomarańczowa papryka
  • 650 g pomidory świeże przekrojone na ćwiartki
  • 80 g cebula
  • 2 ząbki czosnek
  • 20 g oliwa z oliwek
  • 450 g woda
  • 1 łyżeczki soli, zależy od smaku-może być 1/2
  • 100 g przecieru pomidorowego
  • 1 szczypty pieprzu
  • 1 kostki bulionowa, ja dodaję drobiową
5

Przygotowanie

    Zupa krem
  1. Do naczynia miksującego włożyć paprykę, pomidory, cebulę i czosnek. Rozdrobnić 4 s/obr 6
  2. Dodać oliwę z oliwek. Dusić 5 min/Varoma/obr 2
  3. Dodać pozostałe składniki. Gotować 15 min/100 C/ obr 2
  4. Zmiksować stopniowo zwiększjąc obroty 6 s / obr 5-10
  5. Podawać z makaronem, groszkiem ptysiowym lub grzankami
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przed podaniem można dodać 100g śmietany 30%. Wówczas gotujemy dodatkowe 2 min/ 100 C / obr 2

Można miksować dłużej


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy