Składniki
6 osoba/osoby
- 1000 gramów ròznych warzyw (marchew, ziemniaki, fasolka szparagowa, groszek, cukinia, kalafior, pomidor, por, seler, kalarepa, fasola, szpinak, cebula, kapusta, burak lisciowy
- koperek, pietruszka
- 30 gramów oleju z oliwek
- sòl, papryka ostra
- ok.700 gramów wody
- 3-4 kromki chleba, troche czerstwego
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Warzywa (umyte, oczyszczone, osuszone i pokrojone na grube kawalki), pròcz cebuli i pora, rozdrobnic, porcjami (2-3 porcje), ok. 6sek / obr 4, wyjac. Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule i por: 5sek / obr 7. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1. Dodac pozostale warzywa i reszte skladnikòw: ok. 25min / 100° / obr 1. Sprawdzac czy nie brakuje wody. Jesli brakuje, dodac goracej. Zmiksowac wszystko: 20-30sek / obr 7-8. Podawac z kostkami chleba, tostowanymi (na suchej patelni). Mozna posypac starkowanym parmezanem.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ilosc poszczegòlnych warzyw dodajemy wg gustu. Moja zupa jest zielona, bo jest sporo szpinaku ))
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz:bigsmile: Delikatna,
Delikatna, zdrowa, dietetyczna, pycha Polecam, Grazynko
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko bardzo lubimy zupy
Veroniko bardzo lubimy zupy krem wypróbuję nawet jeżeli nie będę miała 15 składników Bardzo pyszny przepis