3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa kapuściana (dieta dr Dąbrowskiej)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa kapuściana (dieta dr Dąbrowskiej)

  • 150 g papryki czerwonej
  • 150 g papryki zielonej
  • 120 g cebuli
  • 100 g selera naciowego
  • 400 g kapusty włoskiej
  • 1 łyżka bulionu warzywnego, (przygotowanego bez parmezanu)
  • 1000 g wody
  • 2 świeże pomidory bez skórki, mogą też być pomidory z puszki
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1/3 łyżeczki kminku
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • pieprz i sól do smaku
  • 1 łyżeczka chili mielonego, (w wersji na ostro)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Paprykę czerwoną i zieloną, seler naciowy pokrocić na kawałki ok. 2 cm. Cebulę na ćwiartki. Wszystko włożyć do Blokada naczynia miksującego i rozdrobić 5sec/obr5. Przełożyć do innego naczynia.
    2. Kapustę pokroić na kawałki i poszatkować w dwóch etapach: do Blokada naczynia miksującego włożyć 200g, poszatkować 3sec/obr5. Przłożyć do innego naczynia. Czynność powtórzyć z pozosałymi 200g kapusty. Wszystką poszatkowaną kapustę włożyć do Blokada naczynia miksującego, dodać przyprawy, bulion warzywny i wodę. Gotować 15min/100°C/obrObroty wsteczne2.
    3. Dodać obrane ze skórki i pokrojone na kawałki pomidory oraz poszatkowane wcześniej warzywa. Gotować 15min/100°C/obrObroty wsteczne2.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy