3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa kalafiorowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa kalafiorowa

  • 500 g wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 400-500 g kalafiora, pokrojonego na kawałki
  • 400 g mleka, chudego (0,5%)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 - 2 szczypty pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie


    1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać bulion warzywny, kalafior umieścić w koszyczku, wstawić do naczynia miksującego, gotować 24 min/Varoma/obr. 1.

    2. Wyjąć koszyczek, ugotowany kalafior dodać do bulionu znajdującego się w naczyniu miksującym, zmiksować 30 s/obr. 8.

    3. Dodać mleko, ½ łyżeczki soli, pieprz, sok z cytryny, zagotować 5 min/100°C/obr. 2.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy