3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa grzybowa z kaszą gryczaną


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 150 g świeżych grzybów
  • 50 g kaszy gryczanej
  • 30 g oleju
  • 40 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g śmietany 18 %
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz, przyprawa warzywna
  • 1 liść laurowy
  • łyżka mąki
  • 700 g wody
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cebulę rozdrobnić 2s/obr.5, składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.

  2. Dodać olej, dusić 2min/120/obr.1

  3. Dodać czosnek, rozdrobnić 7s/obr.5

  4. Dodać grzyby pokrojone na plasterki, doprawić przyprawą warzywną i solą, dusić 10min./120/obr.1

  5. Dodać kaszę, liść laurowy, zalać wodą i gotować 15min./100/obr.1

  6. Doprawić pieprzem i solą, dodać śmietanę, mąkę, wymieszać 5s/obr.3, następnie gotować 4min./100/obr.2

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz