3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa chińska z kurczakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 500 g piersi z kurczaka lub indyka
  • 1 słoik bambusa
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 czerwona papryka
  • 600 g wody
  • 3 łyżeczki mąki ziemniacznej, wymieszać w pół szklanki zimnej wody
  • ostry sos słodko-kwaśny
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 jajko
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć mięso, rozdrobnić 3 s/obr.5, wyjąć. 

  2. Do naczynia miksującego włożyć bambus, rozdrobnić 3 s/obr.5, wyjąć. 

  3. Do naczynia miksującego włożyć paprykę, rozdrobnić 2 s/obr.4.

  4. Dodać mięso, bambus, wodę, kostkę rosołową, pomidory, gotować 12 min/100°C/Counter-clockwise operation1.

  5. Dodać sos do smaku, wymieszaną mąkę ziemniaczaną, gotować 2 min/Counter-clockwise operation1.

  6. Dodać roztrzepane jajko, gotować 1 min/Counter-clockwise operation1.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Im więcej dodamy sosu, tym zupa będzie miała ostrzejszy smak.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy