3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa Buraczkowa


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 5 buraków, obrane pokrojone na kawałki
  • 3 ziemniaki surowe pokrojone w kostkę
  • 1000 g wody
  • 1 kostki Rosołowe
  • 3 płaskie łyżeczki do herbaty soku z cytryny
  • pieprz
  • sól
  • 3 czubatych łyżek smietany do zupy
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. Obrać warzywa umyć i włożyć do Closed lid wraz z buraczkami i cebulą  20s/obr. 4 

    2. wlać wodę 

    3. dodać kostkę rosołową sól i pieprz 

    4. Gotować 25 min/ 100 / obr.1 Gentle stir setting

    5. Dodać sok z cytryny i śmietanę wymieszać 30s/obr2 

     Smacznego tmrc_emoticons.) 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można doprawić pod swój gust . Smacznego 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny przepis, pół godziny to idealny czas...

    Zgłoszony przez TinaLady na lutego 4, 2018 at 20:03.

    Świetny przepis, pół godziny to idealny czas buraczki akurat do gryzienia nie rozgotowane. Buraki i ziemniaki przed rozdrobnieniem w termomixie pokroiłam w grubą kostkę i dodałam parę ząbków czosnku. Super zupa, dziękuję za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety pisze to z wielkim bólem i...

    Zgłoszony przez mag790 na sierpnia 29, 2017 at 16:40.

    Niestety pisze to z wielkim bólem i rozczarowaniem, bo patrząc na ten przepis na robiłam sobie tylko i wyłącznie smaku i trochę sprzątania. 😯 Wykonałam wszystko dokładnie tak jak podano, proporcje takie ,ze podczas gotowania zupa wybijała góra. Liczyłam na konsystencję wodna lub kremowa ,a tu wyszło coś pomiędzy z dodatkiem dużych kawałków. Szkoda trochę bo ponad litr zupy nadawał się do wylania. 😣 Może należało by ugotować buraki przed dodaniem do reszty? No nie wiem ,ale nie podejmę się już drugi raz tego przepisu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Absolutnie nie! Wykonałam wszystko dokładnie...

    Zgłoszony przez Sekulanka na marca 7, 2017 at 16:21.

    Absolutnie nie! Wykonałam wszystko dokładnie według przepisu. Warzywa są niedokrojone (pływają wielkie kawałki), sama zupa - woda buraczano-marchewkowa. Wylewam...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam. Musiałam przelać do garnka, bo bardzo...

    Zgłoszony przez Jolanta Bakłażec na grudnia 20, 2016 at 00:52.

    Zrobiłam. Musiałam przelać do garnka, bo bardzo dużo jej wyszło - na szczęście, ponieważ bardzo smakowala mojej rodzince.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna zupa łatwa w wykonaniu. Miałam buraczki...

    Zgłoszony przez anianowak na listopada 30, 2016 at 17:10.

    Pyszna zupa łatwa w wykonaniu. Miałam buraczki ugotowane juz wiec je wkroilam po 15 min gotowania. Przyprawiłam bulionem warzywnym wykonanym w TM. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis pozwoliłam sobie

    Zgłoszony przez Orma na października 3, 2016 at 15:40.

    Przepis pozwoliłam sobie trochę przerobić ponieważ potrzebowałam większą ilość a w Thermisiu całość by się nie zmieściła.  Dodałam zamiast wody wywar z mięsa ugotowany pare chwil wcześniej tak ok 1 litra resztę wywaru zostawiłam w garnku. Dołożyłam 1 ziemniaka i 1 buraczka więcej niż jest w przepisie.   Zamiast 3 łyżeczek soku z cytryny dodałam jedna i calosc przelalam do garnka do smaku doprawilam barszczem wymieszanym ze śmietaną i zagotowalam. Polecam szybkie i smaczne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze