3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

"Złota zupka" Krem z pieczarek


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 serek topiony kremowy (śmietankowy), 100 gram
  • 30 g masła
  • 1 mała cebula
  • 200 g świeżych pieczarek
  • 1 MT śmietany 18%
  • natka pietruszki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać.

    Wszystkie składniki, oprócz pietruszki umieścić w Blokada naczynia miksującego i zmiksować - czas 7 sek, obr. 5

    Dolać 1 litr wody i gotować - czas 20 min, temp. 90 stopni, obr. poz.2

    Dodać pietruszkę, nałożyć miarkę i przytrzymując zmiksować - czas 30 sek obr. 8.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zupkę można podawać z grzankami lub z makaronem.

Mój syn najchętniej je zupkę z makaronem i to właśnie on wymyślił dla niej nazwę "Złota zupka".


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz