3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

WOJSKOWA ZUPA CEBULOWA


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

WOJSKOWA ZUPA CEBULOWA

  • 500 g cebuli, pokrojona na ćwiartki
  • 50 g smalcu
  • 50 g mąki pszennej
  • 200 g zimnego mleka
  • 700 g wody ciepłej
  • 1 żółtko
  • 10 g soli
  • 1 g pieprzu, mielonego

GRZANKI

  • 200 g chleba, kromki cieńko pokrojone
5

Przygotowanie

    ZUPA
  1. 1. Do naczynia miksującego wlać mleko i żółtko 3s./obr.10
    Przelać do innego naczynia i odstawić do lodówki.
    2. Do czystego i suchego naczynia dajemy smalec 1min./VAROMA/obr.1
    3. Dodajemy cebulę 5-6s./obr.4 kopystką zgarnąć na dno naczynia.
    4. Dusimy 10min./VAROMA./obr.Counter-clockwise operation1
    5. Dodajemy mąkę 10s./obr.Counter-clockwise operation2
    6. Dodajemy wodę, sól i pieprz
    10min./100C/obr.Counter-clockwise operation1
    7. W czasie gotowania zupy zapiekamy w piekarniku grzanki 5-10min. 180C ( do zrumienienia)
    8.Do zupy dodajemy wcześniej przygotowane i odstawione mleko z żółtkiem
    3,5min./100C/obrCounter-clockwise operation1
    9. Zupę podajemy z grzankami na gorąco.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy