3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegetariańskie flaczki z boczniaków


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Wegetariańskie flaczki z boczniaków

Składniki

  • 1 średnia marchewka
  • 2 małe pietruszki
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 300 g boczniaków
  • 0.5 łyżeczki lubczyku
  • 0.5 łyżeczki majeranku
  • szczypta imbiru
  • 1 łyżka bulionu warzywnego
  • 1000 g wody
  • sół, pieprz
5

Przygotowanie

  1. Warzywa wg kolejności obrać, pokroic, wrzucić do Blokada naczynia miksującego. Pokroić 5-7s/obr5

    Dodać olej kokosowy, liście i ziele, dusić 10min/Obroty wsteczne/100'/obr2

    W tym czasie pokroić w paski boczniaki.

    Dodać grzyby i resztę składników. Gotować 20min/Obroty wsteczne/100'/obr1

    Dodać sól i pieprz do smaku.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pokrojone grzyby można podsmażyć na patelni przed dodaniem do thermomixa, ale nie jest to konieczne.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczna zupa, jednak ja kroję warzywa w...

    Zgłoszony przez DorotaSK na listopada 28, 2020 at 16:08.

    Bardzo smaczna zupa, jednak ja kroję warzywa w pòłtalarki, zupa jest wtedy bardziej elegancka, a boczniaki duszę od samego początku z warzywami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry zamiennik tradycyjnych flaków,...

    Zgłoszony przez kbtb na stycznia 30, 2018 at 16:30.

    Bardzo dobry zamiennik tradycyjnych flaków, zwłaszcza w wersji leight, ze świezym imbirem zyskuja na ostrości.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra zupka

    Zgłoszony przez anula9999 na stycznia 12, 2018 at 07:27.

    Bardzo dobra zupka Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne. Trochę zmodyfikowalam dodając na...

    Zgłoszony przez za sałatą na stycznia 11, 2018 at 12:36.

    Bardzo smaczne. Trochę zmodyfikowalam dodając na początku cebulę, którą poddusilam na oliwie razem z czosnkiem. Dałam kawałek świeżego imbiru i gałkę muszkatołową. Następnym razem zmniejszę ilość wody albo zwiekszę ilość boczniaków 😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne i proste w zrobieniu. Polecam !

    Zgłoszony przez adfer11 na sierpnia 30, 2017 at 10:35.

    Pyszne i proste w zrobieniu. Polecam !Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super zupka

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 25, 2017 at 13:39.

    Super zupkaSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małe uzupełnienie:...

    Zgłoszony przez Krwawa_Stefania na lutego 23, 2017 at 21:00.

    Małe uzupełnienie:

    Suszony imbir zastąpiłam solidnym kawałkiem świeżego (dorzuconego na samym poczatku, razem z warzywami), a boczniaka dałam 500 gram zamiast 300 i odrobinę mniej wody

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z pewną nieśmiałością podeszłam do tematu, a...

    Zgłoszony przez Krwawa_Stefania na lutego 23, 2017 at 20:48.

    Z pewną nieśmiałością podeszłam do tematu, a okazało się, że to bardzo smaczne danie!

    Ważne dla osób pemanentnie na diecie: kalorii w tym tyle, co kot napłakał Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne

    Zgłoszony przez gosiaczek_l24 na lutego 23, 2017 at 20:12.

    pyszne Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze