3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegetariańskie flaczki z boczniaków


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Wegetariańskie flaczki z boczniaków

Składniki

  • 1 średnia marchewka
  • 2 małe pietruszki
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 300 g boczniaków
  • 0.5 łyżeczki lubczyku
  • 0.5 łyżeczki majeranku
  • szczypta imbiru
  • 1 łyżka bulionu warzywnego
  • 1000 g wody
  • sół, pieprz
5

Przygotowanie

  1. Warzywa wg kolejności obrać, pokroic, wrzucić do . Pokroić 5-7s/obr5

    Dodać olej kokosowy, liście i ziele, dusić 10min//100'/obr2

    W tym czasie pokroić w paski boczniaki.

    Dodać grzyby i resztę składników. Gotować 20min//100'/obr1

    Dodać sól i pieprz do smaku.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Pokrojone grzyby można podsmażyć na patelni przed dodaniem do thermomixa, ale nie jest to konieczne.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczna zupa, jednak ja kroję warzywa w...

    Zgłoszony przez DorotaSK na listopada 28, 2020 at 16:08.

    Bardzo smaczna zupa, jednak ja kroję warzywa w pòłtalarki, zupa jest wtedy bardziej elegancka, a boczniaki duszę od samego początku z warzywami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry zamiennik tradycyjnych flaków,...

    Zgłoszony przez kbtb na stycznia 30, 2018 at 16:30.

    Bardzo dobry zamiennik tradycyjnych flaków, zwłaszcza w wersji leight, ze świezym imbirem zyskuja na ostrości.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra zupka

    Zgłoszony przez anula9999 na stycznia 12, 2018 at 07:27.

    Bardzo dobra zupka Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne. Trochę zmodyfikowalam dodając na...

    Zgłoszony przez za sałatą na stycznia 11, 2018 at 12:36.

    Bardzo smaczne. Trochę zmodyfikowalam dodając na początku cebulę, którą poddusilam na oliwie razem z czosnkiem. Dałam kawałek świeżego imbiru i gałkę muszkatołową. Następnym razem zmniejszę ilość wody albo zwiekszę ilość boczniaków 😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne i proste w zrobieniu. Polecam !

    Zgłoszony przez adfer11 na sierpnia 30, 2017 at 10:35.

    Pyszne i proste w zrobieniu. Polecam !Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super zupka

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 25, 2017 at 13:39.

    Super zupkaSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małe uzupełnienie:...

    Zgłoszony przez Krwawa_Stefania na lutego 23, 2017 at 21:00.

    Małe uzupełnienie:

    Suszony imbir zastąpiłam solidnym kawałkiem świeżego (dorzuconego na samym poczatku, razem z warzywami), a boczniaka dałam 500 gram zamiast 300 i odrobinę mniej wody

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z pewną nieśmiałością podeszłam do tematu, a...

    Zgłoszony przez Krwawa_Stefania na lutego 23, 2017 at 20:48.

    Z pewną nieśmiałością podeszłam do tematu, a okazało się, że to bardzo smaczne danie!

    Ważne dla osób pemanentnie na diecie: kalorii w tym tyle, co kot napłakał Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne

    Zgłoszony przez gosiaczek_l24 na lutego 23, 2017 at 20:12.

    pyszne Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze