Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Wegetariańskie flaczki z boczniaków
Składniki
- 1 średnia marchewka
- 2 małe pietruszki
- kawałek selera
- kawałek pora
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 kulki ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
- 300 g boczniaków
- 0.5 łyżeczki lubczyku
- 0.5 łyżeczki majeranku
- szczypta imbiru
- 1 łyżka bulionu warzywnego
- 1000 g wody
- sół, pieprz
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Warzywa wg kolejności obrać, pokroic, wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" . Pokroić 5-7s/obr5
Dodać olej kokosowy, liście i ziele, dusić 10min/"Obroty wsteczne" /100'/obr2
W tym czasie pokroić w paski boczniaki.
Dodać grzyby i resztę składników. Gotować 20min/"Obroty wsteczne" /100'/obr1
Dodać sól i pieprz do smaku.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Pokrojone grzyby można podsmażyć na patelni przed dodaniem do thermomixa, ale nie jest to konieczne.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczna zupa, jednak ja kroję warzywa w...
Bardzo smaczna zupa, jednak ja kroję warzywa w pòłtalarki, zupa jest wtedy bardziej elegancka, a boczniaki duszę od samego początku z warzywami.
Bardzo dobry zamiennik tradycyjnych flaków,...
Bardzo dobry zamiennik tradycyjnych flaków, zwłaszcza w wersji leight, ze świezym imbirem zyskuja na ostrości.
Bardzo dobra zupka
Bardzo dobra zupka
Bardzo smaczne. Trochę zmodyfikowalam dodając na...
Bardzo smaczne. Trochę zmodyfikowalam dodając na początku cebulę, którą poddusilam na oliwie razem z czosnkiem. Dałam kawałek świeżego imbiru i gałkę muszkatołową. Następnym razem zmniejszę ilość wody albo zwiekszę ilość boczniaków 😉
Pyszne i proste w zrobieniu. Polecam !
Pyszne i proste w zrobieniu. Polecam !
Super zupka
Super zupka
Małe uzupełnienie:...
Małe uzupełnienie:
Suszony imbir zastąpiłam solidnym kawałkiem świeżego (dorzuconego na samym poczatku, razem z warzywami), a boczniaka dałam 500 gram zamiast 300 i odrobinę mniej wody
Z pewną nieśmiałością podeszłam do tematu, a...
Z pewną nieśmiałością podeszłam do tematu, a okazało się, że to bardzo smaczne danie!
Ważne dla osób pemanentnie na diecie: kalorii w tym tyle, co kot napłakał
pyszne
pyszne