Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Wariant Zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem
- pieprz, ostra papryka mielona i curry na czubku łyżeczki
- 1 łyżeczka lubczyku
- 1 łyżka bulionu warzywnego TM
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej TM
- 700 g wody
- 2 pomidory, (ok. 250g)
- 170 g warzyw, (większa marchew, średnia pietruszka, kawałeczek selera) pokrojonych na kawałki
- 30 g oleju
- 2 ząbki czosnku
- 50 g cebuli, pokrojonej na pół
- 1 płaska łyżeczka ksylitolu (cukru brzozowego), lub syropu z agawy
- 2 łyżki koncentrat pomidorowy
- 120 g ryżu
- 0.5 łyżeczki papryka, mielona, wędzona
- 150 gramy papryka, czerwona i żółta
- 0.5 łyżeczki papryka, mielona, wędzona
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Jedzenie na wynos Przystawka Danie główne Starter Pierwsze danie Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez nabiału Bez jajek Bez alkoholu Bez glutenu Bez laktozy Wiosna Jesień Zima Karnawał Halloween Łatwe Szybkie Niedrogie Obiad Podwieczorek Kolacja Przekąska Zupa Potrawa wegetariańska Potrawa z ryżu Gotowanie na co dzień
5
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek pokroić 5s/obr5. Zgarnąć na dno
"Blokada naczynia miksującego" , dodać olej i dusić 2 min/Varoma/obr 2.
Dodać i pokroić warzywa 7s/obr5. Zgarnąć na dno"Blokada naczynia miksującego" , podsmażyć 5min/100'/obr2.
- Dodać wodę, bulion, przyprawy i gotować 10min/100'/obr2.
Zmiksować 30s/obr1-10.
Skosztować. Jeżeli jest potrzeba dodajemy więcej koncentratu pomidorowego i mieszamy 15s/obr5. - Dodać ryż i gotować 15min/100'/
"Obroty wsteczne" /obr1.
Podawać z natką pietruszki i kleksem śmietany.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeżeli chcemy podać z brązowym ryżem należy wydłużyć czas gotowania o 12minut.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz