3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Wariant Zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

  • pieprz, ostra papryka mielona i curry na czubku łyżeczki
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 1 łyżka bulionu warzywnego TM
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej TM
  • 700 g wody
  • 2 pomidory, (ok. 250g)
  • 170 g warzyw, (większa marchew, średnia pietruszka, kawałeczek selera) pokrojonych na kawałki
  • 30 g oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g cebuli, pokrojonej na pół
  • 1 płaska łyżeczka ksylitolu (cukru brzozowego), lub syropu z agawy
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 120 g ryżu
  • 0.5 łyżeczki papryka, mielona, wędzona
  • 150 gramy papryka, czerwona i żółta

  • 0.5 łyżeczki papryka, mielona, wędzona
5

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić 5s/obr5. Zgarnąć na dno Closed lid, dodać olej i dusić 2 min/Varoma/obr 2.

    Dodać i pokroić warzywa 7s/obr5. Zgarnąć na dno Closed lid, podsmażyć 5min/100'/obr2.
  2. Dodać wodę, bulion, przyprawy i gotować 10min/100'/obr2.

    Zmiksować 30s/obr1-10.

    Skosztować. Jeżeli jest potrzeba dodajemy więcej koncentratu pomidorowego i mieszamy 15s/obr5.
  3. Dodać ryż i gotować 15min/100'/Counter-clockwise operation/obr1.

    Podawać z natką pietruszki i kleksem śmietany.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli chcemy podać z brązowym ryżem należy wydłużyć czas gotowania o 12minut.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy