3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Zupa ogórkowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa ogórkowa

  • 200 g włoszczyzny, (marchew, pietruszka, por, seler)
  • 30 g masła
  • 1 pęczka koperku
  • 1,5 litra bulionu drobiowego, zastępczo woda plus kostka drobiowa
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • sól, pieprz, do smaku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 300 g ziemniaków
  • 500 g ogórków kiszonych
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Zupa ogórkowa
  1. Pokrojone w większe kawałki ogórki miksujemy przez w Closed lid 5s/obr 5, dodajemy masło ustawiamy Counter-clockwise operationGentle stir setting i dusimy 100st/10min. Podduszone ogórki przekładamy do miseczki. Następnie do Closed lid dodajemy marchew, seler, pietruszkę, pora i rozdrabniamy 5s/obr 5. Dodajemy pokrojone w średną kostkę ziemniaki, bulion i przyprawy. Ustawiamy Counter-clockwise operation Gentle stir setting i gotujemy 25min/100st.C Po tym czasie dodajemy do Closed lid wcześniej podduszone ogórki i gotujemy jeszcze 5min/100st. Dodajemy śmietanę (wcześniej rozrobioną z niewielką ilością gorącej zupy) i koperek. Wszystko mieszamy Counter-clockwise operation Gentle stir setting 10s, Doprawiamy jak potrzeba.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Zmiksowane ogórki zbieramy ze ścianek za pomocą kopystki.

Kwaśność zupy możemy złamać dodając cukier.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy