3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Zupa ogórkowa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa ogórkowa

  • 200 g włoszczyzny, (marchew, pietruszka, por, seler)
  • 30 g masła
  • 1 pęczka koperku
  • 1,5 litra bulionu drobiowego, zastępczo woda plus kostka drobiowa
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • sól, pieprz, do smaku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 300 g ziemniaków
  • 500 g ogórków kiszonych
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Zupa ogórkowa
  1. Pokrojone w większe kawałki ogórki miksujemy przez w Blokada naczynia miksującego 5s/obr 5, dodajemy masło ustawiamy Obroty wsteczneMieszanie i dusimy 100st/10min. Podduszone ogórki przekładamy do miseczki. Następnie do Blokada naczynia miksującego dodajemy marchew, seler, pietruszkę, pora i rozdrabniamy 5s/obr 5. Dodajemy pokrojone w średną kostkę ziemniaki, bulion i przyprawy. Ustawiamy Obroty wsteczneMieszanie i gotujemy 25min/100st.C Po tym czasie dodajemy do Blokada naczynia miksującego wcześniej podduszone ogórki i gotujemy jeszcze 5min/100st. Dodajemy śmietanę (wcześniej rozrobioną z niewielką ilością gorącej zupy) i koperek. Wszystko mieszamy Obroty wsteczneMieszanie 10s, Doprawiamy jak potrzeba.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Zmiksowane ogórki zbieramy ze ścianek za pomocą kopystki.

Kwaśność zupy możemy złamać dodając cukier.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy