
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 12/08/17
zmieniono dnia: 16/06/25
Składniki
Zupa ogórkowa
- 200 g włoszczyzny, (marchew, pietruszka, por, seler)
- 30 g masła
- 1 pęczka koperku
- 1,5 litra bulionu drobiowego, zastępczo woda plus kostka drobiowa
- 3 kulki ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- sól, pieprz, do smaku
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 300 g ziemniaków
- 500 g ogórków kiszonych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Pokrojone w większe kawałki ogórki miksujemy przez w
"Blokada naczynia miksującego" 5s/obr 5, dodajemy masło ustawiamy
"Obroty wsteczne"
"Mieszanie" i dusimy 100st/10min. Podduszone ogórki przekładamy do miseczki. Następnie do
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy marchew, seler, pietruszkę, pora i rozdrabniamy 5s/obr 5. Dodajemy pokrojone w średną kostkę ziemniaki, bulion i przyprawy. Ustawiamy
"Obroty wsteczne"
"Mieszanie" i gotujemy 25min/100st.C Po tym czasie dodajemy do
"Blokada naczynia miksującego" wcześniej podduszone ogórki i gotujemy jeszcze 5min/100st. Dodajemy śmietanę (wcześniej rozrobioną z niewielką ilością gorącej zupy) i koperek. Wszystko mieszamy
"Obroty wsteczne"
"Mieszanie" 10s, Doprawiamy jak potrzeba.
Zupa ogórkowa
Porady
Zmiksowane ogórki zbieramy ze ścianek za pomocą kopystki.
Kwaśność zupy możemy złamać dodając cukier.
Kwaśność zupy możemy złamać dodając cukier.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze