Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Wariant ZUPA -KREM z zielonego groszku
- 40 g oliwy
- 60 g cebuli, przekrojonej
- 2 ząbki czosnku
- 450 g groszku, mrożonego
- 350 g wody
- 110 g mleka
- 2 łyżki soku z cytryny
-
6
16min
Czas całkowity 16minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek rozdrobnić 4 s/obr.5. Kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.
2. Dodać oliwę, dusić 3 min./ varoma/ obr.1
3. Dodać groszek i wodę, gotować 15 min/ 100st .C / obr 2, następnie zmiksować 10sek / obr 8
4. Dodać mleko, doprawić solą, pieprzem, gotować 3 min / 80st.C / obr 2
5 . Doprawić papryką ostrą, sokiem z cytryny
6. Posypać posiekaną pietruszką lub koperkiem, podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
S M A C Z N E G O !
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz