3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Zupa krem z dyni hokkaido 2


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 5 łyżek grzanek, ja robię z suchych bułek lub chleba (podsmażam na oliwie, aż będą chrupiące i lekko brązowe)
  • 2 łyżki natki pietruszki posiekanej
  • 1 opakowania sera topionego, (opcja, bez sera tez pyszna)
  • 2 łyżeczki cukru/miodu
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • 2-3 łyżeczki bulionu zrobionego w TM, warzywny lub drobiowy
  • 800 gramów wody
  • 800 gramów miąższu dyni zwyczajnej, (obrać, pokroić w kostkę)
  • 15 gramów oleju
  • 1/2 bulwy kopru włoskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 30-50 gramów cebuli
  • 2 kawałki imbiru świeżego, (około 2cm/2cm)
  • 2 łyżki słonecznika/pestek dyni
  • 1/2 łyżeczki nasion kolendry, (utrzeć w moździerzu)
5

Przygotowanie

  1. 1.Cebulę i czosnek wkładamy do naczynia i rozdrabniamy 5s/obr 5

    2. Dodać oliwę i dusić 2min30s/varoma/obr2

    3. Dodać dynę i koper włoski, rozdrobnić 8s/obr 4-6 (dyni hokkaido nie trzeba obierać!, ja obrałam kawałek dyni olbrzymiej)

    4.Dodać wodę, bulion, przyprawy, imbir 

    5. Gotować 17min/100stopni/obr 2

    6.Doprawić do smaku

    7.Zmiksować 30s/obroty 1-8 (stopniowo zwiększając)

    8.Do talerzy wkroić po 4-5 plasterków sera topionego

    9.Wlać zupę

    10. Posypać natką, grzankami i słonecznikiem

    SMACZNEGO!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Zupę można podawać bez sera i słonecznika jak ktoś nie lubitmrc_emoticons.)

Można podawać też z makaronem (np. kokardki)

Aby zupa była jeszcze bardziej pikantna można dodać chilli.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy