3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

2 osoba/osoby

NA ZUPE

  • 50 - 60 g koperku posiekanego
  • 1 listek laurowy
  • szczypta pieprzu
  • 1100 g wody
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka Vegety lub innej przyprawy uniwersalnej
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • 100 g ryżu długoziarnistego ( 1 MT )
  • 100 g warzyw ( marchew,pietruszka ) - pokrojonych w talarki
5

Przygotowanie

    ZUPY
  1. Do naczynia miksującego wrzucić marchew i pietruszkę pokrojone na części, rozdrobnić 10 sekund obroty na 4 dodać pozostałe sładniki wg. podanej kolejności oprócz koperku - gotować 25min. / 100*C / / obr. 2 -

  2. 5 minut przed końcem gotowania dodać koperek przez otwór w pokrywie TM.

  3. Zupke przelać na talerze.

    Gotowe.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

1. Jeżeli jest taka potrzeba to doprawić zupe wg. własnych upodobań smakowych.

2. Jeżeli dajemy śmietane - wymieszać 3-4s / obr. 3

                                                                       

      ŻYCZĘ SMACZNEGO ! 

[[wysiwyg_imageupload:1567:]]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy