Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
ZUPA
- 1500 g wody
- 1 udo, 2 pałki + mała pierś kurczaka
- 1 kostka rosołowa
- 1 mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- 3 ziela angielskie
- 1 płaska łyżeczka lubczyku
- 2 liście laurowy
- pieprz 5-6 ziarenek
- 1 łyżeczka vegety
- 1 łyżeczka przyprawy do rosołu
- 1 maly por
- 1 pietruszka srednia
- 1/2 sredniego selera
- 1 duża marchew( lub 2 małe)
- natka pietruszki, świeża
- ewentualnie:maggi/pieprz mielony/chili/vegeta, do doprawienia
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Mięso rozmrozić i umyć usunąć część skóry
Warzywa:marchew, seler, pietruszka- obrac opłukać, przekroić na pół.
Obrać cebulę i pokroic na plasterki, przysmazyc na patelni a nawet przypalić. - Do naczynia "Blokada naczynia miksującego" nalać wodę najlepiej filtrowaną (zimna) wrzucic cebulkę, 2 ząbki czosnku oraz kostkę bulionową
Do koszyczka włozyć mięso (na spód udo, potem pałki i pierś)
Posypać przyprawa uniwersalną,
Wsypać przyprawy (pieprz, lubczyk, ziele ang. liść, przyprawę do rosołu)
Włozyc pozostałe składniki.
Koszyk włozyc do naczynia nałozyc pokrywę Nastawić 15min/100st/obr1 nałożyc miarke ale tak pochyloną podobnie jakby pokrywka uchylona.
Po tym czasie nastawić 75min/90st/obr1 bez miarki - Wyjąc koszyczek za pomocą kopystki, przelać rosołek do garnka przez sitko (przecedzić)
Ewentualnie doprawić maggi/vegetą pieprzem do smaku
Ugotować makaron do rosołu (jajeczny)
Podawać z makaronem do rosołu, marchewką i oskubanym mięsem i natką pietruszki
Przygotowanie składników
etap 1
etap 2
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
jeśli mamy tylko skrzydełka to skracamy czas gotowania w 2 etapie do 40 min
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz