Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
- 1 lyzka rosolku TM + sòl, ile trzeba
- 400 gramów mleka
- 150 gramów dyni pokrojonej w duza kostke
- 600 gramów wody
- 2 łyżki koperku posiekanego
- 25 gramów oleju z oliwek
- 30 gramów Masla
- 50 gramów parmezanu, tartego
- 370 gramów ziemniaków obranych, pokrojonych w kostkę
- 1 garsc szczypiorku ( maly peczek)
- 140 gramów różyczek kalafiora
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc szczypiorek: 4sek / obr 5-6. Dodac olej: 3min / 100° / obr 2. Dodac ziemniaki pokrojone w kostke, dynie, kalafior, wode, rosolek, mleko i sòl, ile trzeba: 20min / 100° / obr 1. Dodac maslo, parmezan i 1 lyzke koperku: 40sek / Turbo. Podawac posypane pozostalym koperkiem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZupa pyszna, tylko funkce turbo mozna wlaczyc po...
Zupa pyszna, tylko funkce turbo mozna wlaczyc po schlodzeniu zupy do 60 stopni. no i sa 3 poziomy turbo...
Ja nie mialam szczypiorku, wiec zrobilam z 1 cebula, ktora podsmazylam w termomixie. Dodalam tez 1 marchewke i pietruszke do warzyw. na poczatku dobrze jest tez zmiksowac najpierw parmezan, a potem gotowac zupke, tarcie twardego sera jest latwiejsze w TM5