3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Vellutata z ziemniakòw, kalafiora i dyni


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 1 lyzka rosolku TM + sòl, ile trzeba
  • 400 gramów mleka
  • 150 gramów dyni pokrojonej w duza kostke
  • 600 gramów wody
  • 2 łyżki koperku posiekanego
  • 25 gramów oleju z oliwek
  • 30 gramów Masla
  • 50 gramów parmezanu, tartego
  • 370 gramów ziemniaków obranych, pokrojonych w kostkę
  • 1 garsc szczypiorku ( maly peczek)
  • 140 gramów różyczek kalafiora
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc szczypiorek: 4sek / obr 5-6. Dodac olej: 3min / 100° / obr 2. Dodac ziemniaki pokrojone w kostke, dynie, kalafior, wode, rosolek, mleko i sòl, ile trzeba: 20min / 100° / obr 1. Dodac maslo, parmezan i 1 lyzke koperku: 40sek / Turbo. Podawac posypane pozostalym koperkiem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zupa pyszna, tylko funkce turbo mozna wlaczyc po...

    Zgłoszony przez Maeggie na października 31, 2016 at 12:19.

    Zupa pyszna, tylko funkce turbo mozna wlaczyc po schlodzeniu zupy do 60 stopni. no i sa 3 poziomy turbo...

    Ja nie mialam szczypiorku, wiec zrobilam z 1 cebula, ktora podsmazylam w termomixie. Dodalam tez 1 marchewke i pietruszke do warzyw. na poczatku dobrze jest tez zmiksowac najpierw parmezan, a potem gotowac zupke, tarcie twardego sera jest latwiejsze w TM5

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze