3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Vellutata z bobu


Wydrukuj:
4

Składniki

5 osoba/osoby

  • 220 gramów bobu ( moze byc mrozony)
  • 380 gramów ziemniaków
  • 1 cebula średnia
  • 1 lyzka bulionu TM
  • 30 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 700 gramów wody
  • 200 gramów śmietany
  • pieprz do smaku
  • 50 gramów miekkiego zòltego sera ( np. gouda)
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc cebule: 2sek / obr 5. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1. Dodac ziemniaki, obrane, pokrojone na kawaleczki, bòb, wode, bulion, smietane, pieprz: 20min / 100° / obr 1. Jesli zacznie kipiec, obnizyc temp. do 90° . Dodac margaryne i ser: 40sek / Turbo.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszna zupa. Leci do ulubionych :smile:

    Zgłoszony przez beataa.es na lipca 16, 2017 at 17:27.

    Pyszna zupa. Leci do ulubionych Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupa wysmienita

    Zgłoszony przez hakimm na czerwca 12, 2017 at 18:09.

    Zupa wysmienita!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • anka25 napisał: Zupy z bobu

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 15, 2013 at 10:10.

    anka25

    Zupy z bobu jeszcze nigdy nie jadłam, a bób uwielbiam. Szkoda że u nas jest tak późno ;o) Trzeba będzie poczekać cierpliwie ;o)

    Klimat, niestety, nie ten sam, wiem Jadziu tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(  U mnie za ok. 10dni bedzie juz mlody groszek do jedzenia. A salate juz jemy . Cierpliwosci tmrc_emoticons.(  Ale czekanie sie oplaci, mozesz byc pewna, zupa jest smaczna Big Smile  Buziaczki Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupy z bobu jeszcze nigdy nie

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 15, 2013 at 10:07.

    Zupy z bobu jeszcze nigdy nie jadłam, a bób uwielbiam. Szkoda że u nas jest tak późno ;o) Trzeba będzie poczekać cierpliwie ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Koniecznie kochanie

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 13, 2013 at 22:53.

    Koniecznie kochanie Big Smile Big Smile  Pycha tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Samo ladnie schodzi do brzuszka tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)   tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Zupka jest delikatna, naprawde pycha Big Smile Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • skoro lepszy od zielonego

    Zgłoszony przez ilonaw na kwietnia 13, 2013 at 22:47.

    skoro lepszy od zielonego groszku to wypróbuje tmrc_emoticons.) Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Yesssss ! ;)  Gabrysiu,

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 13, 2013 at 22:44.

    Yesssss ! tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Gabrysiu, vellutata, to zupa - krem Big Smile  Tlumaczac, to wyjdzie na cos jak "aksamitna zupka", bo velluto to aksamit Big Smile  No i racja, Elu, na talerz  dorzucilam wianuszek Big Smile   Elu, jak Twòj maz lubi bòb, to bedzie sie cieszyl, bo u nas sie zaczal teraz, wiec przepisy beda szly Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Moja còrka stwierdzila, ze lepiej jej smakuje z bobu, niz z zielonego groszku tmrc_emoticons.)  A wyszlo pycha, polecam dziewczyny Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu, chyba masz rację. To są

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 13, 2013 at 17:57.

    tmrc_emoticons.;) Love Elu, chyba masz rację. To są kawałki wianuszka. Zastępuja  chyba groszek lub grzanki. Doskonały pomysł!

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabi ja na brzegu talerza

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 13, 2013 at 13:27.

    Gabi ja na brzegu talerza dopatrzyłam się kawałków szczypiorkowego wianuszka  tmrc_emoticons.D  Dobrze widzę Verciu?  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veoniczko, vellutata, to po

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 13, 2013 at 08:57.

    tmrc_emoticons.;) Veoniczko, vellutata, to po polsku zupa-krem? Tak mi to z przepisu wygląda. a co tam jest na brzegu talerza?  Coś nowego, super.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kolejny przepis z bobem 

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 12, 2013 at 22:53.

    Kolejny przepis z bobem  tmrc_emoticons.)  Mój mąż go uwielbia a ja go tylko gotowałam...  tmrc_emoticons.~  bo nie miałam pomysłu jak go przyżądzać. Dzięki za przepis  Big Smile  Teraz czekam na bób  tmrc_emoticons.)   tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze