Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Szaszłyki
- 200 g białej rzodkwi, obranej i pokrojonej w 3 cm kostkę
- 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
- 6patyków do szaszłyków
- 1łyżeczka suszonych ziół np. Bruschetta
Zupa
- 500 g białej rzodkwi, umytej, obranej i pokrojonej na mniejsze części
- 2 ząbki czosnku, obranego
- 70 g cebuli, obranej
- 170 g ziemniaków, obranych i pokrojonych na mniejsze części
- 1czubata łyżka koncentratu warzywnego wykonanego w TM
- 1łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
- 40 g masła
- 1łyżka świeżych ziół np. pietruszki i szczypiorku
- 700 g wody
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Zrobić szaszłyki z szynki i rzodkwi, posypać ziołami. Ułóżyć w przystawce Varoma.
- W
"Blokada naczynia miksującego" umieścić wszystkie składniki z wyjątkiem wody i świeżych ziół/ustawić czas / 5 s /obr. 7
Nałożyć przystawkę Varomę /20 minut/ Varoma/ obr. 1
Ugotowaną zupę zmiksować 10 s /obr. 10
Zupę posypać świeżymi ziołam i podawać z szaszłykami i pieczywem.
Szaszłyki
Zupa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)