3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szaszłyki i zupa z białej rzodkwi


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Szaszłyki

  • 200 g białej rzodkwi, obranej i pokrojonej w 3 cm kostkę
  • 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • 6 patyków do szaszłyków
  • 1 łyżeczka suszonych ziół np. Bruschetta

Zupa

  • 500 g białej rzodkwi, umytej, obranej i pokrojonej na mniejsze części
  • 2 ząbki czosnku, obranego
  • 70 g cebuli, obranej
  • 170 g ziemniaków, obranych i pokrojonych na mniejsze części
  • 1 czubata łyżka koncentratu warzywnego wykonanego w TM
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
  • 40 g masła
  • 1 łyżka świeżych ziół np. pietruszki i szczypiorku
  • 700 g wody
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    Szaszłyki
  1. Zrobić szaszłyki z szynki i rzodkwi, posypać ziołami. Ułóżyć w przystawce Varoma.
  2. Zupa
  3. W Closed lid umieścić wszystkie składniki z wyjątkiem wody i świeżych ziół/ustawić czas / 5 s /obr. 7
    Nałożyć przystawkę Varomę /20 minut/ Varoma/ obr. 1
    Ugotowaną zupę zmiksować 10 s /obr. 10
    Zupę posypać świeżymi ziołam i podawać z szaszłykami i pieczywem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy