3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Portugalska zupa rybna


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

skladniki

  • 1 łyżki mięty
  • 1 łyżki oregano, suszone
  • 2 łyżeczki soli morskiej
  • 80 g zielonej papryki, pocietej w kostke
  • 80 g czerwonej papryki, pocietej w kostke
  • 800 g wody
  • 150 g cebuli, pokrojonej w polksiezyce
  • 400 g pomidorów
  • 1 laski czerwonej papryki chili, suszonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 gramów oliwy z oliwek
  • 500 g okonia lub molwy
  • 50 g makaronu kolanka
  • 6
    50min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. do Closed lid wrzuc oliwe, czosnek, chili i pomidory, 10sek/obr.5

     

  2. 2. dodaj cebule i podsmaz 5min/Varoma/obr.1

     

  3. 3. dodaj wode, papryki, 1 lyzeczke soli, oregano i miete. Naloz Varome z ryba posypana 1 lyzeczka soli i 20min/Varoma/Counter-clockwise operation/obr.Gentle stir setting

  4. 4. dodaj do Closed lid makaron i czas podany na opakowaniu/100ºC/obr.1

  5. wyloz rybe na dno talerza, polej zupa i serwuj gorace

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz