3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pikantny krem dyniowo-paprykowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

zupa

  • 1 cebula, przekrojona na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża czerwona papryka, pokrojona w dużą kostkę
  • 500 g dyni, obranej ze skóry,pokrojonej w dużą kostkę
  • 1 marchew, pokrojona na mniejsze kawałki
  • 500 g wody
  • 0,5 łyżki słodkiej papryki
  • 0,5 łyżki ostrej papryki
  • 1 szczypty cynamonu
  • 1 szczypty gałki muszkatołowej
  • sos sojowy do smaku
  • uprażone na patelni płatki migdałów
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Pikantny krem dyniowo-paprykowy
  1.  

     

    1.Do Blokada naczynia miksującegododać cebulę i czosnek. Nastawić 3sek/obrót 5. Zgarnąć na dnoBlokada naczynia miksującegoza pomocą kopystki. Dodać oliwę i dusić 2min/120st/obrót 1.

    2.Nastepnie dodać marchew i paprykę. Nastawić 3s/obrót 5. Zgarnąć na dno Blokada naczynia miksującego za pomocą kopystki. Dusić 2min/120st/obrót 1.

    3. Dodać dynię, nastawić 3s/obrót 5. Dodać słodką i ostrą paprykę. Dusić 3min/120st/Obroty wsteczne3.

    4. Dodać wodę,cynamon,gałkę muszkatołowa,troszkę soli i pieprzu. Gotować 20min/100st/obrót 1.

    5. Zmiksować na krem 1min/obrót 4 stopniowo zwiekszajac do 8.            Smacznego

    Podawać posypaną uprazonymi płatkami migdałów i polaną odrobiną sosu sojowego.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wyśmienicie smakuje z grzanką (bagietka zapiekana z serem w piekarniku)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo samczna. Ja dodalam mleko kokosowe i imbir....

    Zgłoszony przez ib_vb na listopada 26, 2016 at 18:38.

    Bardzo samczna. Ja dodalam mleko kokosowe i imbir. Pyszna!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za komentarze  w

    Zgłoszony przez malgo_21 na września 22, 2016 at 13:35.

    Dziękuję za komentarze  tmrc_emoticons.) w sezonie na dynie ta zupka często gości na naszym stole. Zajadamy się nią co niemiara a zwłaszcza mój mąż tmrc_emoticons.;) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj ją zrobiłam i

    Zgłoszony przez aswie na września 22, 2016 at 11:30.

    Wczoraj ją zrobiłam i wszystkim bardzo smakowała tmrc_emoticons.) Wielkie dzięki za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna polecam. Z grzanką

    Zgłoszony przez gratkowskad na września 21, 2016 at 13:01.

    Pyszna tmrc_emoticons.) polecam. Z grzanką smakuje wybornie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna polecam. Z grzanką

    Zgłoszony przez gratkowskad na września 21, 2016 at 13:01.

    Pyszna tmrc_emoticons.) polecam. Z grzanką smakuje wybornie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze