 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Pikantna zupa korzenia imbiru, świeżego, obranegodyniowa
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
- 1-2 ząbki czosnku
- 5-10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
- 50 g selera naciowego
- 2 łyżek oliwy z oliwek
- 750 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 1 pomidor, pokrojony na ćwiartki
- 1 jabłko, kwaśne, pokrojone na ćwiartki bez gniazda nasiennego
- 1 łyżeczek koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
- 500 g wody
- 380 g mleczka kokosowego
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- sól, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć imbir, czosnek, chili i seler naciowy, rozdrobnić 3 s/obr. 6.
 Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
 Dodać oliwę, dusić 3 min/120°C/obr. 1.
 Dodać dynię, jabłko, pomidora, rozdrobnić 10 s/obr. 5. Dusić 5 min/120°C/obr. 1.
 Dodać koncentrat bulionu warzywnego i wodę, gotować 15 min/100°C/obr. 2.
 Zmiksować 25 s/obr. 5-9, stopniowo zwiększając obroty.
 Dodać mleczko kokosowe, wymieszać 20 s/obr. 3. Doprawić pieprzem i solą.
 Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Porady
Zupę można podawać z prażonymi pestkami dyni i kroplami oleju dyniowego, lub z ziemniakami gotowanymi w mundurkach
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze