3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Owsianka bez mleka


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Owsianka

  • 2 jabłka pokrojone na małe kawałki
  • 8 łyżek płatków owsianych, zwykłych
  • 1 łyżeczki cynamonu mielonego
  • 400 g wody, filtrowanej
  • 2 łyżeczki miodu płynnego, opcjonalnie, do polania na talerzu
5

Przygotowanie

    Owsianka z jabłkami - bez mleka
  1. 1- jabłka umieścić w Blokada naczynia miksującego zmiksować 5sek/obr5

    2- dodać płatki owsiane, cynamon, wodę i zagotować 5,5 min/100st/Brak obrotów wstecznych/obr1

    3- owsiankę wyłożyć do miseczek, posypać szczypta cynamonu i polać mała łyżeczka miodu 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ponieważ w ziarnie jest za mało tłuszczu, więc należy je spożywać z tłuszczem (owsiankę polać łyżeczka oleju zimno tłoczongeo) lub z łyżeczka masła naturalnego (masło można dodać do gotujacej owsianki).


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Gos: Polecam picie mleka od gospodarstw czy...

    Zgłoszony przez Adk43 na kwietnia 16, 2019 at 12:16.

    Gos: Polecam picie mleka od gospodarstw czy mlekomatów. W mleku sklepowym jest brak bakteri i enzymów które pomagają trawić mleko np. laktaza.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam

    Zgłoszony przez ElaMela na stycznia 17, 2019 at 10:06.

    polecam Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak i konsystencja super, polecam!

    Zgłoszony przez daglo na marca 17, 2018 at 20:58.

    Smak i konsystencja super, polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie optymalna ilość płatków to 110...

    Zgłoszony przez Pinus na grudnia 17, 2016 at 09:12.

    Dla mnie optymalna ilość płatków to 110 gram. Dodaje siemię lniane (łyżeczka), olej kokosowy (łyżeczka) i garść rodzynek lub żurawinę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja również dodałam olej kokosowy....

    Zgłoszony przez AgulaWkuchni na października 28, 2016 at 16:16.

    Ja również dodałam olej kokosowy. Ponieważ nie mogłam słodzik miodem, a stewii nie miałam pod ręką pokroiłam jeszcze świeżą gruszkę i banana i wyszło smacznie tmrc_emoticons.) Niby nie filozofia, a jednak sama bym na to nie wpadła tmrc_emoticons.) Dzięki za przepis!Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie troche rzadka, wiec

    Zgłoszony przez Anna Szczęśniak na marca 6, 2016 at 09:29.

    Dla mnie troche rzadka, wiec dalam wiecej platkow owsianych. Duo tego namoczone daktyle i morele. Pycha!  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis!

    Zgłoszony przez rkrzak50 na grudnia 31, 2015 at 08:45.

    Bardzo dobry przepis! Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję! Ja mam problem z

    Zgłoszony przez Gos na maja 3, 2015 at 22:16.

    Dziękuję! Ja mam problem z trawieniem mleka więc zawsze zamieniam mleko zwierzęce na mleko roślinne lub próbuję zastapić woda. Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też krócej posiekałam

    Zgłoszony przez Takina na lutego 23, 2015 at 10:19.

    Ja też krócej posiekałam jabłka, ale chciałam pochwalić bo to pierwszy przepis jaki znalazłam na owsiankę bez mleka (bo muszę go unikać) i jej smak, konsystencja baaardzo mi odpowiadają tmrc_emoticons.) bardzo dziękuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna, a chcą ją ewentualnie

    Zgłoszony przez Motyla na listopada 24, 2014 at 12:36.

    Pyszna, a chcą ją ewentualnie trochę bardziej ulepszyć to krócej siekam jabłka, 

    a na koniec rodzynki i olej kokosowy zamiast masła dodałam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze