Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Krupnik jaglany
- 1 pietruszka
- 2 łyżeczki koncentratu warzywnego TM
- 2 łyżeczki bulionu drobiowego TM
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
- koperek
- sól, pieprz do smaku
- 1/2 kalarepki
- 1000 g wody
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę przekrojoną na pół , czosnek i oliwę. Rozdrobnić 5 sek.obr.6. Zgarnąć ze scianek i dusić 4 min.obr.1. Dodać wszystkie warzywa pokrojone w mniejsze kawałki i rozdrobnić 5 sek.obr.6. Nastęnie dodać wodę i pozostałe składniki oprócz koperku. Gotować 25 min.100 °C obr.1. Zupę podawć posypaną koprem z dodatkiem chlebka.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można dodać ziemniaki pokrojone w kostkę ale ja wolę z chlebkiem razowym.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz