3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem z papryki i pomidorów


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

zupa

  • 5 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka kostki mięsnej, wykonanej w TM
  • 300 g papryki czerwonej
  • 50 g cebuli
  • 15 g czosnku
  • 300 g pomidorów
  • 200 g wody
  • 1 kulka sera mozarella, jako dodatek
5

Przygotowanie

    Krem z papryki surowej i pomidorów
  1. Do Closed lid włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s/obr.5, kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.

  2. Dodać oliwę z oliwek i dusić 2min/Varoma/obr.1.

  3. Dodać paprykę, pomidory i kostkę miesną lub warzywną, zmiksować 10s/obr5.

  4. Dodać wodę i gotować ok. 15min/100*C/obr.2.

  5. Zmiksować całość 30s/stopniowo zwiększając obroty od 1 do 8. Na koniec do miksowania można (nie koniecznie) dodać 1 łyżkę jogurtu naturalnego.

  6. Mozarelle podzielić na małe kawałki do miseczki, zalać gorącą zupą.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można dodać więcej warzyw, lub mniej wody, zależy kto jaką gęstość preferuje. z tej porcji wychodzą 2 miseczki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy