3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem z papryki i pomidorów


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

zupa

  • 5 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka kostki mięsnej, wykonanej w TM
  • 300 g papryki czerwonej
  • 50 g cebuli
  • 15 g czosnku
  • 300 g pomidorów
  • 200 g wody
  • 1 kulka sera mozarella, jako dodatek
5

Przygotowanie

    Krem z papryki surowej i pomidorów
  1. Do Closed lid włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s/obr.5, kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.

  2. Dodać oliwę z oliwek i dusić 2min/Varoma/obr.1.

  3. Dodać paprykę, pomidory i kostkę miesną lub warzywną, zmiksować 10s/obr5.

  4. Dodać wodę i gotować ok. 15min/100*C/obr.2.

  5. Zmiksować całość 30s/stopniowo zwiększając obroty od 1 do 8. Na koniec do miksowania można (nie koniecznie) dodać 1 łyżkę jogurtu naturalnego.

  6. Mozarelle podzielić na małe kawałki do miseczki, zalać gorącą zupą.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Można dodać więcej warzyw, lub mniej wody, zależy kto jaką gęstość preferuje. z tej porcji wychodzą 2 miseczki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Można zwiekszyć ilośc papryki i pomidorów...

    Zgłoszony przez ememsik na sierpnia 17, 2019 at 15:44.

    Można zwiekszyć ilośc papryki i pomidorów zachowując proporcje. W oryginalnym przeniesie zwiększyłam dwukrotnie ilośc wody, a krem zrobił się przez to delikatniejszy. Podałam z kleksem śmietany, groszkiem ptysiowym i zieloną natką pietruszki. Było pyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczny i super prosty przepis! Już drugi...

    Zgłoszony przez ememsik na sierpnia 17, 2019 at 15:38.

    Fantastyczny i super prosty przepis! Już drugi raz go robię i jestem ciagle pod wrażeniem. Gorąco polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze