Składniki
- 1 kg dyni
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 eszalotka
- 400 g wody
- 200 g mleka, kokosowego
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżka curry
- sól pieprz
-
6
8min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Cebulę, czosnek i eszalotkę zmiksować 5 sek/ obr 5.
Za pomocą szpatułki zgarnąć na dó, dodać oliwę i ustawić 5 min/ Varoma/
"Mieszanie"
"Obroty wsteczne"
Dodać pokrojoną w kostkę dynię, bez pestek, ale nie obraną ze skórki.
Dodać 400 g wody i ustawić 20 min/ temp. 100' /
"Obroty wsteczne"
"Mieszanie"
Następnie zmiksować 1 min / obr. 10, dodać mleczko kokosowe, curry i ponownie zmiksować 10 sec / obr. 10.
Dodawać wody w zależności, jaką gęstość zupy kremu chce się otrzymać.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzUwielbiam!!! Mogę ją jeść litrami! ...
Uwielbiam!!! Mogę ją jeść litrami!
Polecam z kuleczkami mozzarelli albo pestkami dyni.