Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Krem z cukinii
- 600 gramów cukinii, że skórą
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- 0,5 litra wody
- 1 kostki bulionu
- 5-6 liści mięty, świeżej
- 3 łyżki śmietany, 30%
- sól
- pieprz, mielony
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek posiekaj 3s/ob 6. Zgarnij kopystką na dno naczynia.
Dodaj masło i olej, duś 2 min/Varoma /ob1. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i wodę. Gotuj 10 min/100st/"Obroty wsteczne" /1. Dodaj pokrojoną cukinię i kostkę rosołową, gotuj 10 min/100st /
"Obroty wsteczne" /1. W połowie gotowania dodaj miętę. Zmiksuj 30 s /ob 6 -8. Dodaj śmietanę, sól i pieprz. Podawaj z grzankami lub podprażonymi pestkami dyni.
Krem z cukinii i mięty
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz