3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem soczewicowo-pomidorowy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

  • 170 gramów przepłukanej czerwonej soczewicy
  • 2 laski selera, połamane na kawałki
  • 5 suszonych połówek pomidorów, z oleju (lub nie)
  • 3/4 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/4 łyżeczki wedzonej papryki, lub pół łyżeczki słodkiej
  • 1 puszki krojonych pomidorów
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 750 gramów Bulionu warzywnego, może być z 1 kostki
  • pieprz
  • 15 g oliwy/oleju
  • 1 cebula, przekrojona na pół
5

Przygotowanie

  1. Lekko zmodyfikowany przepis pochodzący z bloga jadlonomia.com

    1. Cebulę i selera pociąć - 5s/obr. 5

    2. Dodać 15g oliwy/oleju - Varoma/3,5min/obr.1

    3. Dodać resztę składników (oprócz soli i pieprzu) - 100*C/20min/obr. 1

    4. Doprawić solą i pieprzem

    5. Zmiksować - 30s/obr. 6-7

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz