Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa
- 2 ząbki czosnku
- 1/4 świeżej papryczki chilli
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 800 g dyni, wydrążonej, obranej, pokrojonej na kawałki
- 1 łyżki koncentratu warzywnego TM
- 400 g wody
- 1 puszki mleczka kokosowego, (ok 400 g)
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do naczynia włożyć czosnek, chili i cebulę, rozdrobnić 3 sekundy/obroty 5. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
Dodać oliwę, dusić 4 minuty/Varoma/obroty 1.
Dodać dynię, rozdrobnić 10 sekund/obroty 5. Dusić 8 min/Varoma/obroty 2.
Dodać wodę, koncentrat, gotować 15 minut/100 stopni/obroty 1, następnie zmiksować 30 sekund/obroty 9.
Dodać mleczko kokosowe, sól, pieprz i wymieszać 20 sekund/obroty 3.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Wylewając zupę na talerz, udekorować kolendrą lub pestkami dyni. Świetnie pasuje także z krewetkami.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzzupka rewelacyjna,u mnie
zupka rewelacyjna,u mnie bardzo często gości na stole.zamiast chilli ja daję imbir...

Przepyszna!!! Serdecznie
Przepyszna!!! Serdecznie polecam
ją dodalam jeszcze lyzeczke pasty curry
smak rewelacja 
Właśnie przytargałam dynię z
Właśnie przytargałam dynię z ogrodu .... Biorę się za zupę
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi