3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

"Green Curry" Zupa Chińska - pikantna


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 3 średnie cebule
  • 2 kostek rosół drobiowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pędów bambusa, z puszki
  • 3 grzyby mun, suszone
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 płaskiej łyżeczki pasty green curry
  • 1 marchewki
  • 1 pietruszka, seler
  • 1 1/5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 6
    20min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy cebulę, czosnek, grzyby mun, marchew i pietruszkę. Następnie rozdrabniamy 4s/obr 6. Następnie wlewamy 1 litr wody. Teraz zamykamy i ustawiamy 16min/varoma/ obroty 1. Po 3 minutach wrzucamy kostki rosołowe, sól, pędy bambusa. Gdy do końca gotowania zostanie nam 5 minut wrzucamy łyżeczkę green curry oraz wlewamy rozpuszczoną w pół szklanki zimnej wody mąkę ziemniaczaną.

    Uwaga zupa dosyc pikantna

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy