3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

GORĄCA MEKSYKANKA


Wydrukuj:
4

Składniki

GORĄCA MEKSYKANKA

  • 200 g mięso mielone
  • 120 g cebula, pokrojona na ćwiartki
  • 120 g pieczarek
  • 120 g papryka, czerwna,zielona ,żółta
  • 20 g oliwa z oliwek
  • 1000 g woda
  • 2 łyżeczki koncentrat bulionu, wykonany w TM
  • 200 g biała fasola, z puszki
  • 200 g czerwona fasola Kidney, z puszki
  • 200 g kukurydzy, konserwowej
  • 200 g groszek cukrowy
  • 50 g koncentrat pomidorowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1-3 papryczka chili, świeża
  • 1 łyżek majeranek, suszony
  • 1 łyżek zioła prowansalskie, suszone
  • 1 sól, do smaku
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1.Do włożyć cebulę 5sek./5obr.
    2.Do naczynia włożyć pieczarki i paprykę 4sek.4obr.
    3.Dodać oliwę, duśić 3min/varoma/obroty
    4.Dodać mięso mielone 5min/Varoma/1obr.wsteczne
    5.Dolać wodę, koncentrat bulionu TM ,gotować 10min./100st./1obr.wsteczne
    6.Dodać fasole ,groszek i kukurydzę 10min./100st./1obr.wsteczne
    7.Dodać koncentrat pomidorowy 5min./100st./obr.wsteczne
    8.Dodać rozgnieciony czosnek, pieprz , skruszone papryczki , sól do smaku, majeranek, zioła prowansalskie.5min./100st./obr.wsteczne
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Podawać skropioną limonką, posypaną czerwoną cebulą, natką pietruszki i selerem naciowym.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy