3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Flaczki z mrożonymi warzywami


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Zasmażka

  • 30 gramów masła lub smalcu
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki papryki słodkiej mielonej

Flaczki

  • 500 gramów Flaków obgotowanych
  • 1 bulionetka wołowa
  • 1 bulionetka wrzywna
  • 1 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 2 łyżki przyprawy do flaków
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 1100 gramów wody
  • 300 gramów mrożonej włoszczyzny, w słupkach (marchew, pietruszka, seler, por)
  • 2 łyżki majeranku
5

Przygotowanie

    Flaczki
  1.  

    1. Do TM wkładamy flaki i przyprawy za wyjatkiem   włoszczyzny oraz majeranku, gotujemy 40min/100*C/Counter-clockwise operation/obr.2. Na pokrywce stwiamy koszyczek by nie kipiało.

    2. Dodać mrożoną włoszczyznę gotować 15min/100*C/Counter-clockwise operation/obr.2

    3. Dodać majeranek gotować 5min/100*C/Counter-clockwise operation/obr.2

  2. Zasmażka

    W czasie jak się gotują flaczki na patelni rozgrzać tłuszcz dodać mąkę i paprykę i mieszać , tak by się połączyły z tłuszczem. Należy uważać żeby się nie przypaliło. Odstawiamy do ostygnięcia, a po ugtowaniu flaków łączymy z ciepłym płynem mieszając tak by uzyskać jednolitą konsystencję.

  3. Połaczone z zasmażką flaczki , możemy posypać natką pietruszki i podawać z białym pieczywem posmarowanym masłem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niwe ukrywam że mam juz jeden ulubiony przepis na...

    Zgłoszony przez MixPomysłów na września 20, 2017 at 12:46.

    Niwe ukrywam że mam juz jeden ulubiony przepis na flaki , no ale cóż może czas na jaka nowośc... lece do kuchni i próbujemy Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aż ślinka leci,zapisane w

    Zgłoszony przez krys60 na lutego 25, 2016 at 12:22.

    Aż ślinka leci,zapisane w ulubione tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Flaczki kupujemy paczkowane

    Zgłoszony przez ezj na czerwca 8, 2015 at 10:10.

    Flaczki kupujemy paczkowane białe, ale już obgotowane nie całkiem surowe. 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ponieważ jestem początkującym

    Zgłoszony przez OLGIERD75 na czerwca 2, 2015 at 15:41.

    Ponieważ jestem początkującym nadal kucharzem mam pytanie:

    Czy flaki kupić surowe czy takie paczkowane i jak dokładnie je obgotować ?

     

    Pozdrawiam Olgierd  tmrc_emoticons.~

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kusi mnie ten przepis

    Zgłoszony przez andagus na kwietnia 28, 2015 at 10:14.

    Kusi mnie ten przepis tmrc_emoticons.) Napewno go przetestuje tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha!!!!!

    Zgłoszony przez slym na marca 19, 2015 at 14:17.

    Pycha!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze