3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dla dwojga ... zupa rybna


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

zupa:

  • 300 g świeżego dorsza
  • 1 kostka rosołowa
  • 300 g mrożonych warzyw
  • 700 g wody

dodatki:

  • natka pietruszki świeża
  • 100 g śmietana 18% lub jogurt naturalny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Zupa rybna
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostkę rosołową i mrożone warzywa.

    2. Do przystawki Varoma włożyć pokawałkowaną świeżą rybę i nałożyć na Blokada naczynia miksującego.

    3. Gotować 20 min/Varoma/Obroty wsteczne/obr.1

    4. Dodać śmietanę lub jogurt naturalny, gotować  1 min/Varoma/Obroty wsteczne/obr.1

    5. Zupę przelać do głębokich talerzy, dodać kawałki ugotowanej na parze ryby i posypać zieloną pietruszką.

     

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.-)Smile

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zupka świetna, smak super. Ja

    Zgłoszony przez kamalos na października 16, 2016 at 12:44.

    Zupka świetna, smak super. Ja robiłam ze świeżego leszcza i surowych warzyw. Podawałam z makaronem wstążki. Wszyscy się zajadali.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dla mego dziecięcia.

    Zgłoszony przez Masełko na marca 8, 2016 at 20:10.

    Zrobiłam dla mego dziecięcia. Zupka bardzo dobra, polecam  Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna zupka nie tylko dla

    Zgłoszony przez Kamm na maja 16, 2015 at 13:33.

    Pyszna zupka tmrc_emoticons.) nie tylko dla dwojga

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za szybką odpowiedż,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 14, 2015 at 21:40.

    Dziękuję za szybką odpowiedż, jutro wypróbuję przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ups ... pomyłka z mrożonką,

    Zgłoszony przez moniqag na maja 14, 2015 at 20:13.

    Ups ... pomyłka z mrożonką, oczywiście 300 gram tmrc_emoticons.) Dziękuję za spostrzegawczość. Śmietanę lub jogurt dodaję tak jak napisałam w punkcie 4. Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tylko 30 gram mrożonej

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 14, 2015 at 19:13.

    Tylko 30 gram mrożonej włoszczyzny do zupy??? Kiedy dodajesz przyprawy i śmietanę ?? Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze