3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Chrzan jajeczno-śmietanowy- wielkanocny


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

chrzan-baza

  • 400 g chrzan pokrojony na kawłki 3cm
  • 55 g cukru
  • 10 g soli
  • sok z 1 cytryny
  • 1 szklanka wody

chrzan jajeczno-śmietanowy

  • 2 jaja kurze, ugotowane na twardo
  • 40 g kwaśnej śmietany, 18%
  • 40 g majonezu
  • 6
    4min
    Czas całkowity 4min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1.  1.  Chrzan w kawałkach, cukier, sól, sok z cytryny i wodę rozdrabniamy razem 60sek / obr 6-9  przy użyciu kopystki. Przekładamy do innego naczynia bądź słoiczków.


    2 . do Closed lid wkładamy jajka,  rozdrabniamy 4sek /obr.5


    3. zakładamy motylek, dodajemy śmietanę i majonez i ucieramy  15sek/obr.3


    4. Dowszystkiego dodajemy 200 g (połowę ) chrzanu-bazy i mieszamy 4sek / obr.2


    5. Reszte chrzanu -bazy możemy połączyć z ugotowanym i rozdrobnionym czerwonym  buraczkiem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy