Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Twarożek z orzechów nerkowca z ziołami
Składniki
- 200 g orzechów nerkowca
- 400 g wody
- 15 g ziół mieszanych, szczypiorek, bazylia
- 110 g wody niegazowanej
- 15 g soku z cytryny
- 40 g oleju z pestek winogron
- 1/2-3/4 łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego (do smaku)
- 1 ząbek czosnku
- 10 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Orzechy nerkowca zalać wodą w misce i odstawić do namoczenia na około 8 godzin (najlepiej na noc)
- Do czystego suchego naczynia włożyć zioła i rozdrobnić 3sek/obr.8 przełożyć do osobnego naczynia
- Do naczynia miksującego włożyć odsączone z wody orzechy, dodać wodę niegazowaną, płatki drożdżowe, sok z cytryny, olej, czosnek, sól i pieprz. Rozdrobnić 1 min /obr. 7. Składniki zgarnąć na dno naczynia miksującego. Ponownie rozdrobnić 30sek/obr.7
- Dodać rozdrobnione zioła i wymieszać 8sek /obr.3. Przełożyć do szczelnie zamykanego słoika, podawać z chlebem lub bagietką.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz